RENOVACIJA STARE KUPAONICE: bračni par obavio je sam većinu radova

Vicki i Matt uselili su u staru kuću koja desetinama godina nije preuređivana. Kako su imali skroman budžet za obnovu, odlučili su sami, uz savjete stručnjaka, obaviti većinu poslova tijekom adaptacije

 


Mladi par, Vicki i Matt Collis iz engleskog gradića Shrewsbury u pokrajini Shropshire kupili su staru kuću u predgrađu koja je vapila za adaptacijom. Dodatni minus dotrajalim instalacijama i podnim i zidnim oblogama bilo je staromodno uređenje koje nije djelovalo nimalo atraktivno. Kako si imali ograničen budžet, vlasnici su većinu poslova obavljali sami, pa tako i u kupaonici.

Ovaj puta ćemo vam pokazati adaptaciju kupaonice, a uskoro slijede i kuhinja te dnevni boravak!

Foto: @our_little_doer_upper

Kako su uselili u kuću prije njezina preuređenja, što je značilo da zbog radova nekoliko dana nisu imali pristup ovoj prostoriji. No, brzo su se snašli. Sve higijenske potrebe obavljali su u roditeljskom domu koji je u istom kvartu. A za pranje ruku, i umivanje kao i pranje zubi ponekad su znali koristiti i kuhinjski sudoper.

Foto: @our_little_doer_upper

Prvi i veliki minus kupaonice bio je tepison na podu umjesto keramike ili vinilnih podova te drvetom obložena kada. Također, prozor je bio prevelik za tako malu prostoriju. Vicki i Matt prepustili su zamjenu instalacija u kupaonici majstorima kao i zatvaranje dijela prozora, dok su postavljanje kade te keramike na zidove i podove obavili sami. Isto tako, sami su izradili drvene police ispod umivaonika te postavili umivaonik, mješalicu za tuš, slavine kao i radijator i obojali zidove slobodne od keramike.

Foto: @our_little_doer_upper

Osim što je neusporedivo ljepša i funkcinalnija od stare, nova kupaonica djeluje znatno prostranije i elegantnije a privlačnost joj daju akcenti u crnome te zelenilo i ostale dekoracije. Vicki često mijenja njezin izgled novim dekoracijama koje pokazuje na IG profilu @our_little_doer_upper

Foto: @our_little_doer_upper

 

 

 

Komentari