NAMJEŠTAJ PO MJERI: idealno rješenje za kupaonice bez obzira na kvadraturu

Bilo da je riječ o novogradnji ili renovaciji stare kupaonice nužno je temeljito planiranje jer u ovoj prostoriji nema mjesta za greške. Osim odabira keramike i sanitarija, veliku ulogu imaju i ormarići. Najbolje će se uklopiti oni rađeni po mjeri jer se na taj način najbolje može iskoristiti prostor.

 

 


Donosimo vam nekoliko uspješnih rješenja kupaonica koje je projektirao Studio Mirjane Mikulec za svoje klijente.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: DARKO MIHALIĆ

 


Zahvaljujući namještaju po mjeri otvara se mogućnost skrivanja bojlera, perilice ili sušilice, a njegovim postavljanjem do stropa dobiva se dovoljno mjesta za odlaganje kupaonskih sitnica u ionako malom prostoru.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Kod planiranja treba voditi računa i o vrlo važnoj stvari – odabiru materijala. On, prije svega, mora biti otporan na vlagu. Na tržištu danas postoje razni materijali koji, ovisno o klijentovim željama i budžetu, odlično funkcioniraju u kupaonskim prostorima.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: DARKO MIHALIĆ

Za ujednačen izgled kupaonice, može se koristiti isti materijal za umivaonik i ploču oko njega. Getacore je tako materijal uz pomoć kojeg dobivamo lijepe spojeve. Mat završna obrada prostoru daje suvremen izgled zbog čega je petmat čest prijedlog stručnjaka. Iako se mnogima čini da nije moguće, iveral itekako funkcionira u kupaonicama.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: DARKO MIHALIĆ

Danas su te ploče izvedene na takav način da je površina u potpunosti zaštićena melaminom koji sprečava prodiranje vlage.

Kao što znate, ogledala na frontama proširuju prostor. Ako je postavljeno na dobru poziciju može vizualno udvostručiti prostoriju, a budući da kupaonice najčešće nisu velike, to je zaista dobrodošlo rješenje.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: DARKO MIHALIĆ

Komentari