Kuhinja i blagovaonica na moru: harmonija zelene i svijetlih drvenih površina

InDizajn je uredio stan na moru, a ovaj puta vam pokazujemo kako izgleda kuhinja kojom dominiraju zeleni tonovi. U istoj prostoriji je i mala blagovaonica – inspirirajte se i njezinim uređenjem.

 


Predstavljamo vam uređenje kuhinje u stanu na moru. Stan je star 15 godina, a studio Mirjane Mikulec dočekala je kuhinja pomalo zastarjelog dizajna koja osim toga nije bila funkcionalna. Plan je bio zamijeniti u potpunosti kuhinju, podne obloge, zidove i osmisliti novi izgled blagovaonice koja je u sklopu prostorije.

Soba ima 11 kvadrata, a u nju se trebala smjestiti kuhinja i blagovaonica. Kako bi se najbolje iskoristio prostor – kuhinja i dio blagovaonice, odnosno blagovaonska klupa rađeni su po mjeri.

InDizajn
InDizajn

Prostorija je pravilnog oblika, a u rasporedu elemenata bilo je bitno prilagoditi se ulaznim vratima na jednom zidu i otvoru za prozore na drugom.

“Klijentima je predložena kuhinja L oblika i da se na nju naslanja klupa istog takvog oblika, koja bi služila sjedenju u blagovaonskom dijelu. Osim što smo tako dobili zanimljiv prostor suvremenog dizajna, maksimalno smo iskoristili kvadraturu”, objašnjava dizajnerica.

Nakon odobrenog tlocrta krenulo se na izradu 3D vizualizacije u kojoj je predložena kuhinja zelene boje i dekora drva, koja je također prihvaćena. Idući korak bio je odabir materijala, a odluka je pala na fronte od Fenixa zelene boje u kombinaciji s oplemenjenom ivericom u dekoru drva.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

“Rezultat kombiniranja ova dva dekora je suvremena, topla i ugodna kuhinja. L oblik kuhinje, s većinom zatvorenih elemenata omogućava praktično korištenje prostora i organizaciju kuhinjskih potrepština. Blagovaonska klupa po mjeri izrađena od oplemenjene iverice kao  nastavak kuhinje u istom dekoru od kojeg su radna ploča i zidna obloga. To stvara ujednačen i harmoničan izgled prostora. Osim toga, klupu smo iskoristili i kako bi stvorili dodatni prostor za skladištenje stvari”, otkriva Mirjana Mikulec.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Okrugle ručkice u istom dekoru kuhinji daju dašak elegancije i suvremenosti, a lijep su geometrijski kontrast prugicama na blagovaonskoj klupi. Doza luksuza osim materijalima, unijeta je i brončanom rasvjetom koja stvara ugodnu atmosferu za kuhanje i druženje s obitelji i prijateljima. Zidovi su tonirani i nježnu i opuštajuću nijansu, a naglašeni su slikama.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“U kuhinji je korišten sve popularniji materijal Fenix koji je potpuni mat materijal, mekan i baršunast na dodir. Izuzetno je čvrst i otporan na mehaničke utjecaje i otiske prstiju što je jako bitno u kuhinji. I ono što bih posebno naglasio je da smo ga ovaj puta koristili u zelenom dekoru  koji je iznimno tražen. Dekor Fenixa je kombiniran s drvenim dekorom koji se proteže kroz klupu i prostor za sjedenje ali tu bih naglasio i otvoreni element gdje je napravljena kombinacija gdje je unutrašnjost od drvenog dekora a vanjski element od zelenog Fenixa”, zaključio je Mladen Lovreković iz Elgrada.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje kuhinje korak po korak!

 

Komentari