Priprema, pozor, Uskrs!

U današnje vrijeme kada je utrka s vremenom gotovo uvijek napeta, približavanje blagdana samo dodatno opterećuje već ionako gusto popunjen raspored aktivnosti.

Međutim, ako krenemo par dana ranije i unaprijed se sami sa sobom dogovorimo što radimo, sve će proći jednostavnije i lakše te nam omogućiti uživanje u blagdanima.


Internet je prepun recepata za razna zdrava i ukusna jela, a mi ćemo vam pomoći u onom dijelu domaćinstva u koje se najbolje razumijemo – u uređivanju prostora i stvaranju nezaboravne atmosfere. Pa krenimo s odabranim ukrasima koji zahtijevaju malo vremena i truda, a njihova ljepota i učinak će se dugo pamtiti unutar obitelji.

Zig-zag mrkvice

Potražite narančasti i zeleni među papirima za kolaž te škarama izrežite dugačke trakice. Savijte prema fotografiji zelenu trakicu poput lišća i zalijepite za donji narančasti dio. Nizanjem mrkvi na deblji konac ili špagu dobit ćete prekrasnu blagdansku girlandu.

Pom-pom zečići

Bijelu vunu namotajte petnaestak puta oko svojih prstiju te stisnite po sredini. Škarama odrežite rubove razbarušite vunu kako biste oblikovali pompon! Još samo dva papirnata duga uha i dobili ste prekrasnog zečića!

Cvjetni buketići

Kad sljedeći put pečete jaja na oko, pokušajte sačuvati ljuske. Dobro ih operate I sasušite te u njih smjestite proljetno cvijeće svježe ubrano iz vrta ili s livade (ili kupljeno na tržnici).

Vjenčići za jaja

Flomasterom nacrtajte snene ili nasmiješene oči na jajetu kojeg ćete dodatno ukrasiti minijaturnim vijencem od cvijeća.

Papirnati zečići

Odaberite najspretnijeg člana obitelji da nacrta na papiru prirodnih boja obris zeca kojeg ćete potom izrezati škaricama te ukrasiti njime salvete za blagdanske obroke.

Repići za stolice

Na jutenu ili lanenu trakicu sašijte repiće od umjetnog krzna te trakicu pričvrstite na naslon blagovaonskih stolica.I ne zaboravite, najljepši ukras doma su sretna I opuštena lica ukućana!

Komentari