9 sjajnih rješenja za stvari u vašem domu koje želite sakriti od pogleda

Funkcionalan, skladan i uredan dom podrazumijeva da se neke stvari ne trebaju vidjeti jer onda prostor izgleda čistije i skladnije. Kako na vrlo jednostavan i originalan način sakriti razne uređaje, košaru za rublje, hladnjak…. saznajte u nastavku!

 

 

Savršenu sliku vašeg doma nagrđuje perilica i(li) sušilica rublja koju prvu ugledate kada uđete u kupaonicu. I još su k tome stavljena jedna na drugu pa izgledaju kao nezgrapni stup koji će se svaki tren srušiti… I još se spotičete o košaru za prljavo rublje… Ujutro se probudite i prvo što vidite je stol za peglanje ili usisavač koji dobrano vire iza ormara. I za koje ćete se spotaknuti dok budete prolazili. Ili primjerice, zapetljano klupko kablova pored radnog stola koje izgleda vrlo neuredno? Za sve ovo postoje pametna i jednostavna rješenja. Možda je baš sada pravo vrijeme da se obračunate s nekim stvarima u domu i sklonite ih od pogleda.

Nudimo vam devet sjajnih rješenja!

 

1. TELEVIZOR

Za one koji ne gledaju tv sadržaje često, a usto im se ne sviđa koncept u kojem na zidu ili komodi stoji velika crna kutija, dobro je napraviti komodu ili ormarić s kliznim vratima. Njima je vrlo jednostavno rukovati, izgledaju elegantno, kao uostalom i cijeli ormarić koji je kombinacija otvorenih i zatvorenih polica…

 

Foto: Mi Casa

 

2. KABLOVI

Svaki moderni dom svakim danom povećava broj utičnica i kablova. Rezultat je bolja tehnološka opremljenost interijera, ali i prava džungla od kablova. Iako funkcionalni i potrebni, narušavaju urednost prostorije, pa je dobro staviti ih sve u posebnu kutiju, koja usto i lijepo izgleda.

Foto: Mi Casa

 

3. PERILICA, SUŠILICA, KOŠARA ZA PRLJAVO RUBLJE

Ako vam prostor u kupaonici dopušta, bilo bi dobro napraviti komodu ili uski ormar u koji ćete staviti sušilicu, perilicu i košaru za prljavo rublje. Sve će uvijek izgledati organizirano i uredno. Svakako, radi estetike, ali praktičnosti, odnosno cirkuliranja zraka, fronte napravite s otvorima… Ovakav isti “set” možete napraviti u kuhinji, hodniku ili pak garaži.

Foto: Mi Casa

 

4. PROJEKTOR

Postavljanje kućnog kina trenutno je u trendu i vrlo atraktivno jer je doista lijepo gledati film na velikom formatu, ali sam projektor nije toliko atraktivan. Pronađite mu stalno mjesto, izgradite kutiju iste boje kao strop ili zid, napravite kokice i uživajte u svom omiljenom filmu.

 

Foto: Mi Casa

 

5. RADIJATOR

Radijatori su klasik u svakome domu. Možete ih pronaći u razlilitim bojama, stilovima i oblicima, ali uglavnom nisu baš pretjerano stilski dotjerani. Dok su oni u kupaonici, dizajnirani kao ljestve i izvrsna dekoracija u prostoru, oni za ostale prostorije to baš i nisu, zar ne? Ako niste zadovoljni izgledom svoga radijatora, uvijek ga možete maskirati. Na njega još stavite nešto upečatljivo i proći će potpuno nezapaženo.
radijatori

 

Foto: Mi Casa

 

6. STUPOVI

To što vam se nešto stalno poput stupa (često je dimnjak u pitanju) ne sviđa odviše, ne znači da se ne može ništa učiniti. Sagledajte to s pozitivne strane i učinite od stupa dio jedne funkcionalne cjeline koja k tome lijepo izgleda. Povežite stup s ugradbenim policama ili ormarom i tako ćete dobiti i dodatno spremište u domu. Pretvorite dakle stup u svoga saveznika!

Foto: Mi Casa

 

7. HLADNJAK

Ako ste, primjerice, zbog nedostatka prostora prisiljeni staviti hladnjak u blagovaonicu ili dnevnu sobu, zavjesa je savršena prilika da ga prekrijete. Naročito je to dobro ako je posrijedi neki stari ili dotrajali model čiji izgled vam se nimalo ne sviđa. Ovakve zavjese mogu biti izvrsna kamuflaža za police u smočnici ili u hodniku…

Foto: Mi Casa

 

8. STOL ZA PEGLANJE, USISAVAČ, SREDSTAVA ZA ČIŠĆENJE…

Dogodi se obično ovako: stol za peglanje uvijek viri iza nekog ormara, pegla nam je na radnom stolu, a brisač podova iza vrata kupaonice. nimalo lijep prizor koji nas uredno živcira… Dobro je prilikom planiranja ormara u hodniku, kuhinji ili na balkonu ostaviti nekoliko polica baš za ovakve stvari…

 

Foto: Mi Casa

 

9. KANTA ZA SMEĆE I RECIKLIRANJE

Recikliranje je zaživjelo i kod nas napokon. No, problem je veći broj kanti koje je  najbolje staviti u kuhinjski ormar.

Foto: Mi Casa

 

Komentari