5 vodećih trendova za božićno ukrašavanje

Sezona božićnog ukrašavanja je u jeku. Mnogi su već odabali svoj božićni stil i temu za ukrašavanje, a za vas koji niste donosimo nekoliko vladajućih trendova koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

 

 Kada je riječ o božićnom ukrašavanju, ne možete pogriješiti. Oslobodite taj božićni duh u sebi, pustite mašti na volju i uživajte. Iako svi volimo klasiku i tradicionalne crveno-zelene kombinacije boja, jednako oduševljavaju i druge jedinstvene kombinacije s pokojim personaliziranim detaljem.

U ovoj godini ogroman trend  po pitanju stila ukrašavanja zasniva se na prirodnim elementima i hrabrim bojama.

Foto: Madeline Harper

PRIRODNI ELEMENTI

Mnogi dizajneri ističu da je prirodni dekor neizostavan dio ove sezone. Češeri, suho lišće, panj, grančice, božikovina, sve su to ukrasni detalji koji unose dašak prirode i osjećaj topline u vaš dom. Osim što ih sami možete prikupiti odlaskom u šumu, lijepo izgledaju i besplatni su. Idealni su dekorativni detalj za ukrasiti kamin ili klupčicu uz prozor.

Foto: Adam Albright

 


IDEJE ZA UKRAŠAVANJE ULAZNIH VRATA: izdvojili smo 10 najljepših božićnih vijenaca

Foto: Felipe Scheffel

Foto: Felipe Scheffel

PROFINJENA PLAVA

Ove godine plava boja pronalazi svoje mjesto u kombinaciji s crvenom ili zelenom, osobito u obliku nježnih plavih vrpca. Zvuči nespojivo? Nama se baš sviđa. Plavu uvijek možete uskladiti s bijelom bojom za malo hladniji dojam ili sa zlatnom za onaj topliji.

Foto: Clary Bosbyshell

METALIK BOJE

Prilikom odabira ukrasnih detalja u metalnoj boji često se ne usudimo riskirati, no upravo dodavanjem metalnih boja poput srebra, zlata i bakra je odličan način za dodavanje glamura i sjaja prostoru. Uostalom što je božićno ukrašavanje bez sjaja i blještavila! Božićne kuglice u boji metala reflektiraju svjetlost lampica i svijeća i samim time pojačavaju čarobni ugođaj.

Foto: Athena Calderone

TRADICIONALNA CRVENA

Ako ste ljubitelji nostalgije i tradicionalnog dekora, crvena i zelena kao glavne boje Božića su savršen odabir koji nikada ne izlazi iz mode. Ako neka boja simbolizira Božić onda je to svakako upečatljiva crvena.

Foto: Pexels, Ksenia Chernaya

BOŽIĆNA ZVIJEZDA: evo kako će biti lijepa i zdrava te imati prekrasne listove do druge godine

Foto: Ideal Home

Elegantna, glamurozna i bogata, privlači pozornost kao nijedna druga boja i upotpunjena s toplim žutim svjetlima učinit će toplu kućnu atmosferu i raskošan ugođaj. 

Foto: Pottery Barn

MODERNA BIJELA

Bijela boja nije novost prilikom odabira božićnog ukrašavanja, ali se etablirala posljednjih godina i dalje je prisutna među trendovima zahvaljujući svom modernom i profinjenom karakteru. Svojom neutralnošću odlično se slaže s većinom boja pa je možete kombinirati s čim god poželite. Bijeli božićni ukrasi u kombinaciji sa zlatnim ili srebrnim detaljima, mogu stvoriti moderne, originalne, ali i iznimno elegantne ambijente.

Foto: Lights4fun

BIJELI BOŽIĆ: divan blagdanski ugođaj u interijeru koji će vam oduzeti dah

Foto: Daily Dream Decor

Zlatna boja odiše sofisticiranošću i raskoši te pomaže bijeloj boji da se istakne. Bijela također podsjeća na snijeg i svojom elegancijom učinit će vaše drvce otmjenim. Bijeli pozlaćeni svijećnjaci sa ostalim zlatnim i bijelim detaljima stvorit će pravu snježnu i elegantnu božićnu bajku!

Foto: Decoist

Božić bez raskoši i ukrasa nije pravi Božić! Sve u vašem domu treba biti ukrašeno s odgovarajućom dozom pažnje od najsitnijih detalja pa sve do onih velikih i glavnih. Osim vašeg osobnog ukusa i najprikladnijih božićnih ukrasa, obratite pažnju i na stilski kontekst u domu.

Foto: Felipe Scheffel

Foto: Felipe Scheffel

 

 

Komentari