PRIJE I POSLIJE: stara kuhinja postala je moderno srce doma s puno skladišnog prostora

Renovacijom je dobiveno više skladišnog prostora i radne površine u kuhinji. Pored toga, dizajn je znatno atraktivniji i skladniji od prijašnjeg te se odlikuje modernom i toplom mješavinom sive, drva i uzorka mramora.

 


Sastavnica dizajna uvijek je bila funkcionalnost, no sada, u modernim interijerima je ona prioritet. Kako većina nas živi u interijerima male kvadrature te imamo sve više stvari, cilj je što bolje iskoristiti sve površine. U kuhinjama je to naročito bitno jer suvremeni stanovi rijetko imaju smočnicu, pa sve namirnice i posuđe mora biti smješteno u kuhinjskom prostoru.

Stoga će vam adaptacija ove kuhinje, koju potpisuje Duem Studio biti pravo nadahnuće! Cilj je bio dvostruk: s jedne strane, budući da je bila estetski zastarjela, bilo je potrebno modernizirati ju, a s druge strane, dobiti više prostora za pohranu i više radne površine.

Foto: Duem Studio

Stvorena je atraktivna kuhinja, skladnijeg izgleda od prijašnjeg, te se se odlikuje modernom i toplom mješavinom sive, drva i uzorka mramora. Ovaj spoj daje dozu elegancije i neizmjernu toplinu, toliko potrebnu ovoj prostoriji.

Prozor smješten u središtu kuhinje pojačava dojam svjetline i otvorenosti. Kako bi se kuhinja otvorila prema ostatku kuće, ona je otvorena zamjenom kliznih vrata od 80 cm.

Foto: Davide Pellegrini

Sudoper je sada prebačen na desnu stranu kuhinje, kao i kuhalo i perilica posuđa, dok je pećnica ostala na istoj strani, ali je pomaknuta više prema ulaznim vratima.

Kako bi maksimalno iskoristili prostor, dizajneri su se odlučili potpuno preraspodijeliti kuhinju, formirajući je u oblik slova U. Vizualno, kuhinja je povećana zahvaljujući odsutnosti zidnih elemenata, koji su postavljeni samo na jednoj od strana kako bi se stvorio prostor za pohranu.

Foto: Duem Studio

Zahvaljujući ormarima od poda do stropa, dobilo se doista puno mjesta za pohranu i da stvari koje inače ostavljamo po radnoj plohi napokon imaju svoje mjesto, a da su istovremeno nadohvat ruke.

Foto: Davide Pellegrini

 

Kuhinja je uređena u modernom i bezvremenskom dizajnu i čistim linijama. U prostoru je postignut uravnotežen dizajn koji se temelji na elementima koji joj daju vlastiti karakter.

Foto: Davide Pellegrini

Što se tiče palete boja, dizajneri su se poigrali s raznim nijansama kako bi uravnotežili i dali mu vlastiti karakter . Tako su antracit sivu upotrijebili u dijelu niskog namještaja i na radnoj površini. Za električne uređaje odlučili su se za uvijek elegantnu crnu, boju koja je također korištena u prozirnom staklu retro osvijetljene vitrine koja seže od poda do stropa.

 

 

Komentari