SPAS U ZADNJI ČAS: još stignete nabaviti idealan klima uređaj. Evo na što trebate paziti prilikom odabira!

Nakon hladnog proljeća sve nas je iznenadio nagli porast temperature, pa nismo stigli ni razmisliti o novom klima uređaju. No, još uvijek nije kasno nabaviti idealan primjerak koji će vam učiniti ljetne mjesece ugodnijim, a kasnije, kada zahladi, služiti i za grijanje

 

 

 

Ljeta su postala nezamisliva bez klima uređaja jer je s njima znatno lakše funkcionirati u domu, na radnom mjestu kao i u svakom zatvorenom prostoru. No, unatoč tome, dogodi se da njegovu kupovinu odgađamo iz godine u godinu, kao i zamjenu starog modela novim.

Mnogi su ovih dana, naglim porastom temperature, opet shvatili kako je ovaj uređaj najveći saveznik kada zavladaju vrućine i da bi im život bio znatno ugodniji da se klima nalazi u prostoru u kojem borave.

No, još nije kasno odabrati klima uređaj i ugraditi ga! Prije nego se bacite na kupnju, u suradnji s tvrtkom Bosch pomažemo vam s nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete pravi model za svoj dom u kojem ćete se dobro osjećati bez obzira na ljetne vrućine.

Foto: Bosch

 

PRILAGODITE MODEL I FUNKCIJE SVOJIM POTREBAMA

Prije kupnje klima uređaja bitno je dobro se informirati o tome što se nudi na tržištu. Novije tehnologije donose i nove mogućnosti klima uređaja te niz funkcija koje omogućuju njezin efikasniji rad te još bolje korištenje i ugodniji i jednostavniji život.

Prije svega, birajte model koji svojom snagom odgovara kvadraturi prostora ali i namjeni, te postoje li možda modeli kojima biste mogli rashladiti više prostorija. Specifičnosti prostora u koji ćemo ugraditi klimu ne odnose se samo na površinu, nego i toplinsku izolaciju prostorije kao i koliko osoba obično boravi u njoj.

Stavite na papir, osim površine prostora, i sve vaše potrebe i želje vezane uz novi klima uređaj kako bi vam on posve odgovarao.

Foto: Bosch

Novi klima uređaji savršeno zagrijavaju prostor pa mnogima danas služe i kao izvor topline u hladnim mjesecima. A ako imate već ugrađen neki sistem grijanja, klima će dobro doći kao sredstvo utopljavanja prostora tijekom prijelaznih perioda u godini. Tako će vam jesenska jutra, dok ne počnete grijati, biti topla i ugodna, baš kao i svježe proljetne večeri.

Birajte pouzdane uređaje koji su provjerene marke jer je klima uređaj koji hladi i zagrijava prostor investicija koja se isplati. Pronašli smo Bosch klima uređaje Climate 3000i, Climate 5000i, Climate Class 8000i Bosch koji su sve to – funkcionalni, posebno velike učinkovitosti i uobičajenog Bosch komfora.

Sva tri modela mogu zadovoljiti sve potrebe s obzirom na različite učinke grijanja i hlađenja.

 


PRAKTIČNA ZA KORIŠTENJE

Često nismo skloni modernim uređajima koji donose nove tehnološke mogućnosti jer mislimo da se nećemo snaći u svemu tome. No, dobra moderna tehnologija u pravilu znači i jednostavnu i praktičnu uporabu. Usto, tehnologija je odgovor i na moderan način života tako da svakako birajte klimu kojom se može upravljati daljinskim upravljačem na kojem ćete imati sve potrebne postavke i na kojem možete mijenjati različite načine rada.

Boschov daljinski upravljač Climate Room Control može aktivirati različite funkcije na spomenutim modelima klima uređaja te se tako spojiti s pametnim telefonom, dok je model Climate Class 8000i Bosch već spreman na spajanje na Internet te mu nije potreban dodatni modul.

Mnoge funkcije kao što je automatski rad, rad grijanja i rad hlađenja mogu se uključiti i isključiti putem aplikacije. Također, može se regulirati strujanje zraka i smjer strujanja zraka i dobiti pregled temperatura prostorije.

Model Climate 5000i / Foto: Bosch

ESTETIKA I MODERAN DIZAJN

Budući da klima uređaj ima i unutarnju jedinicu koja je vidljiva u prostoriji u kojoj se nalazi, svakako je potrebno u kriterije odabira uključiti i njezin izgled. Dizajn klima uređaja bilo bi poželjno uskladiti s ostatkom prostorije u kojoj se nalazi. Birajte stoga model koji svojim oblikom i bojom prati stil uređenja.

Noviji modeli klima uređaja imaju veliki odmak od standardne bijele i donosne doista sjajne boje i teksture. Birajući neku uočljivu boju možete napraviti poveznicu s ostalim bojama u prostoru ili primjerice napraviti od klima uređaja jak stilski akcent koji će biti upečatljiv.

Upravo to vam omogućuje klima uređaj Climate Class 8000i koji je dostupan u 4 različite boje: bijeloj, boji inoxa, boji titanija i crvenoj.

 

Model Climate Class 8000i Bosch / Foto: Bosch

MONTAŽA JE BITNA

Ono o čemu prilikom odabira trebate voditi računa jest način ugradnje. Bitno je pronaći poziciju na kojoj će klima uređaj raditi optimalno te gdje neće biti previše upadljiv, osim ako to baš ne želite s obzirom na neku jaču boju ili dizajn. Također, bitno je angažirati stručnjaka za montažu ili još bolje – birajte trgovinu koja nudi uslugu ovlaštene montaže.

Klima uređaj ne bi smio bio postavljen tako da bude zagušen drugim elementima u prostoru, ali bi unutarnja i vanjska jedinica trebale biti blizu kako se ne bi gubila nepotrebno energija.

Model Climate 3000i / Foto: Bosch

PROMO

Komentari