Ženski touch u vašem domu. Evo kako ga postići

Zbog niza odlika koje se ne odnose samo na tipične boje i uzorke, dašak ženstvenosti dobrodošao je u svakom interijeru, bez obzira tko u njemu živi i u kojem je stilu opremljen. Oslobodite se stereotipa o muškim i ženskim bojama i detaljima i unesite u svoj dom barem mrvicu ženskog toucha

 

 

Nadahnjujuće, profinjeno, elegantno, zavodljivo, lepršavo, a ne samo ružičasto i s cvjetnim motivima – to su prve asocijacije na spomen ženskog toucha u interijerima. Doista, ženstvena nota u nečijem domu, uredu ili na balkonu nije samo u nijansama koje bude romantiku nego i niz drugih detalja i načina uređenja. No, često se u određivanju što je ženstveno, a što muževno, vodimo stereotipima. A oni su tu da se – ruše, zar ne? Stoga, dobro je da svaki interijer, bez obzira tko je njegov stanar, ima dozu ženstvenosti i to upravo zbog prvih nekoliko karakteristika navedenih na početku teksta. Nježne pastelne nijanse i u najmanjim detaljima bit će savršen dodatak i muškim interijerima.

Mi vam nudimo nekoliko ideja kako u svoj dom možete već ovih dana unijeti dašak ženstvenosti koje će biti pravo proljetno osvježenje za vaša četiri zida. Poseban će vam izazov, pretpostavljamo, biti spajanje postojećeg interijera s novim ženstvenim dodacima, ali odvažite se na njega!

 

 

Foto: Lesnina

 

Vladavina sive u interijerima i dalje je na snazi. Volimo sivu jer je neutralna i može se kombinirati sa svim drugim bojama, ali i zbog toga što unosi elegancije i profinjenost i ublažava robusan ili pak hladan dojam koji imaju neki interijeri. Ta se će svojstva sive naročito istaknuti s drugim pastelnim tonovima i donijeti željeni ženski touch.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Tapecirani namještaj i popularnost baršuna kao materijala vratili su ružičastu u interijer. Ovim stolcima (slika gore) kao i sofi (slika dolje) doista je teško odoljeti. Pazite samo na umjerenost u doziranju ružičaste i ostalih pastelnih nijansi. Posebnost i dobrodošao kontrast dat će im tamnije nijanse poput plave ili pak crne.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Zelenilo također donosi dašak ženstvenosti u interijere, iako načelno nije vezan uz ženske interijere. No, to je još jedan od stereotipa koji treba pobijediti. U tegli ili rezano, cvijeće uvijek donosi svježinu. I naravno, ženstveni touch.

 

Foto: Ikea

Svijetle zelene nijanse naročito su privlačne i zbog doze ženstvenosti i profinjenosti koju nude, a lako će se uklopiti i u tzv. muške interijere.  Razmislite o ovim nijansama i nećete pogriješiti!

 

Foto: Andrej Avdeenko

 

Blijedoružičasta poznata i kao puder roza magična je nijansa koju žene obožavaju imati u svome životu, bilo da je riječ o odijevanju, šminki ili pak uređenju doma. Dnevni boravak gore dizajniran je inače za mladi par i vješto kombinira različite senzibilitete. Ružičasta je prisutna, ali umjereno, a protuteža su joj svijetlosmeđe i crne nijanse.

 

Foto: Homebnc

 

Kuhinje uglavnom vežemo uz žene, no rijetko su u njihovom opremanju prisutne pastelne nijanse. Izuzetak je jedino siva. Razlog ove neprisutnosti jest u činjenici da je kuhinja gotovo najskuplja stavka u opremanju doma tako da želimo koristiti neutralne nijanse – najčešće bijelu i sivu. No, rješenje postoji u pastelnim detaljima ili primjerice pločicama visokog sjaja.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Kuhinjama kojima dominiraju snažne tamne boje kontrast je uvijek dobro došao. Možete to učiniti upravo nekom pastelnom nijansom koja će unijeti i ženski touch. Rezultat je vrlo originalan prostor koji nudi drugačiji pogled na kuhinjski prostor.

 

Foto: AD

 

Rezano cvijeće, lepršavi luster i stolci presvučeni ružičastim baršunom dobitna je kombinacija za blagovonice u kojima se želi postići ženski touch. Crna ovom prostoru daje dubinu i dramatiku. Savršen spoj!

 

Foto: Foreverdunk

 

Birajte tekstilne dodatke za blagovanje s dinamičnim uzorcima. I ne nužno cvjetnim, jer će svaki stolnjak, kuhinjske krpe, jastuci i presvlake na stolcima sami po sebi biti ženstveni dodatak.

 

Foto: Kelli Ellis

 

Ženstveni interijeri, pa tako i spavaće sobe, donose i notu prozračnosti. Na neutralnu osnovu dobro je nadodati detalj koji će izvući iz monotonije ili asketskog dojma koji često imaju prostori u kojima dominiraju siva i bijela. Ako niste ljubitelj ružičaste, zelene ili ljubičaste, boja kojom ćete dobiti ženstveni touch može biti tirkizna. Dojam će pojačati “ženski” motivi poput slike na zidu.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Tapetama možete uistinu puno toga postići, a jedna od tih odlika jest i ženski touch, o čemu svjedoči primjer spavaće ispod. Originalnosti ovoga prostora doprinosi činjenica da je pregradni poluzid koji dijeli krevet od garderobe presvučen tapetom s upečatljivim cvjetnim motivom.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Galanterija u boji (držači za četkice za zube i sapun, dozatori sapuna), ručnici i tepisi u nježnim ili jarkim nijansama

 

Foto: Sergej Krasjuk

 

 

Komentari