Mirjana Mikulec predlaže trendi dekoracije za nezaboravan stilski Božić

Bez obzira jeste li pristalica tradicije i ne možete zamisliti božićne blagdane bez nje ili pak volite napraviti iskorak i unijeti i malo modernog duha, vaš dom u ovo doba godine uvijek može izgledati originalno, posebno i – trendu. Kako biste to ostvarili, pomažu vam dizajnerica Mirjana Mikulec i Lesnina

 

Blagdani su idealna prilika da svi probudimo dijete u sebi – svoju kreativnost i razigranost, obratimo više pažnje detaljima u svome domu i da malo pretjeramo u njihovoj količini. U ovo doba godine to je – sasvim prihvatljivo, pa čak i poželjno. U blagdanskim dekoracijama ne vrijedi geslo „manje je više“, osim ako ne želite ni centimetar odstupiti od minimalističkog stila u svome domu.

 

Foto: Darko Mihalić

 

“Ove godine odlučila sam se poigrati kombinacijom tradicionalnih i modernih elemenata jer se tako mogu inspirirati ljubitelji različitih stilova. Usto, svi ipak volimo i u trendi dekoracijama pronaći tragove tradicije i to ponajviše jer bude nostalgiju na neka prošla vremena i lijepe trenutke djetinjstva i obiteljskih okupljanja. Tradicija donosi i raskoš, eleganciju i toplinu, a moderni elementi atraktivnost i originalnost u prostor. Stoga je kombinacija jednoga i drugog – idealan spoj.  Kada tome pridodate svoju kreativnost te dio ukrasa sami izradite – imat ćete doista poseban dom u božićno vrijeme”, ističe Mirjana Mikulec koja je svoje  stilske saveznike za nezaboravan Božić pronašla u Lesnini.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Vjerojatno ste već primijetili kako dolaze neka nova božićna drvca. Trendovi su nam naime donijeli uska i elegantna drvca čije grane ne sežu do poda, nego su ustupila mjesto visokom postolju. Sada konačno nećete muku mučiti kamo odlagati darove – mjesta ispod drvca ima i više nego dovoljno. Pored toga, ovakva drvca idealna su za manje prostore. No, dodatna atraktivnost novih borova jest što dolaze obično u paru uz uvjet da su različite veličine. “Uz njih birajte jednobojne kuglice sa sedefastim sjajem i po mogućnosti u nježnim pastelnim tonovima. Pored sedefastog sjaja, šljokice i perlice na kuglicama su također dobrodošle, baš kao i neravna, hrapava površina”, predlaže dizajnerica.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Kako su kuglice zbog svoga sjaja i reljefaste površine dovoljno uočljive, neka one, pored lampica, budu jedina dekoracija na vašim drvcima. Bijelo obojane grane drvca, što je također jedan od trendova, učinit će da se kuglice i lampice ističu u pravoj mjeri – bit će vrlo efektne, ali će istovoremeno i oblik drvca kao i njegova visina više doći do izražaja.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Zelenilom ćete unijeti dašak tradicije i svježine u interijer, a dekoracijama kojima biste inače ukrašavali drvce – poput zvjezdica, plodova prirode, grančica i tipičnih božićnih figurica ukrasite ovaj puta blagdanski stol i napravite dekoraciju za ubruse. Trend su i elegantne čaše u boji, bitno ih je samo uskladiti s ostatkom blagdanskog uređenja i izgledom cijelog prostora.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Kamin, prozorska daska, klub stolići i police idealna su mjesta u domu za aranžiranje dekoracija. Noviji trendovi donose minijaturne verzije zimzelenih stabala na čijim listićima svjetlucaju šljokice.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Girlande i ukrasne, sjajne grančice božikovine, božićne zvijezde i jele dodatno će podići cjelokupni izgled doma i dati mu svečanije i blistavije ozračje. “Noviji trend su i pastelne nijanse na dekoracijama i nema razloga da ih ne uzmete u obzir prilikom ukrašavanja doma. Bit će savršena kombinacija sa snježno bijelim dekoracijama”, smatra dizajnerica.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Mirisne svijeće važna su dekoracija za dom tijekom cijele godine, a u vrijeme Božića postaju nezaobilazni detalji koje ćete ukomponirati u svoje aranžmane na policama ili klub stoliću. Kako biste bili usklađeni s cijelom blagdanskom pričom, birajte mirise raskošnih, opojnih i osvježavajućih nota cimeta, vanilije, citrusa i borovine.

 

Foto: Darko Mihalić

 

PROMO

Komentari