Transformirajte svoj dnevni boravak već danas uz pomoć ovih ideja

Prostorija u kojoj provodimo najviše vremena zaslužuje i posebnu pažnju kada je vizualni dojam u pitanju. Pored toga, svaki prostor s vremenom postane monoton i počne vapiti za promjenom, makar malom. Krenite u makeover potaknuti inspiracijom koju smo za vas odabrali…

 

 

 

PASTELNE BOJE NA DRUGI NAČIN

Mnogi bježe od pastelnih boja jer ih podsjećaju na dječje sobe, a prva ascijacija su im svijetloplave i ružičaste nijanse. No, kako svaka boja ustvari ima svoj pastel, odnosno najsvijetliju nijansu, straha nema. Odabir pastelne može biti ljubičasta, zelena ili žuta. Zeleni tepih djelovat će poput naljepšeg travnjaka u proljeće.

 

Foto: ElMueble

 

TOPLI DODIR RUSTIKE I VINTAGEA

Drveni elementi često spašavaju stvar kada vam interijer djeluje odviše hladno. Obično se takve detalje i komade namještaja može pronaći prekrivene slojem prašine u garaži ili na tavanu. Kombinirajte slobodno drvo i trstiku, fotelje s naslonjačima za eksterijer odnosno terasu, vintage stoliće ili komode sa minimalističkim komadima.

 

Foto: Wisma

 

TRENDI TAMNOZELENA I TAMNOPLAVA

Tamne boje zidova nisu više samo za starinske stanove s visokim stropovima. Ako vas je strah da ćete previše zagušiti prostor, pobojajte samo jedan zid ili jedan njegov dio, kako biste istaknuli zidnu policu ili uokvirenu fotografiju.

 

Foto: Nonagon Style

 

Foto: Apartment therapy

 

RASVJETA I ETNO ELEMENTI

Izvadite iz ladice zaboravljeni etno detalj koji ste donijeli s putovanja, ali zaboravili staviti u svoj interijer. On se stilski može posve razlikovati od onoga što je dominantno u vašem boravku, ali pokušajte ih skombinirati i vidjet ćete da itekako mogu funkcionirati u istom prostoru. Ako još nemate podnu lampu, krajnje je vrijeme da ju nabavite jer rasvjeta čini čuda u prostoru, a podna je sada u trendu.

 

Foto: People

 

STOL ZA PAMĆENJE I STATEMENT KOMADI

Dizajnirajte svoj stolić u dnevnoj sobi. Neka se na njemu osim upravljača i mobitela nalaze i detalji poput svijećnjaka, vaze ili pak monografija vama omiljenih slikara i dizajnera koje služe i kao savršen način opuštanja. Ako boravkom dominiraju neutralne nijanse, bakar, zlato i platina savršeni su materijali za eliminiranje monotonije i hladnoće. Sjajnim metalima postiže se i doza glamoura.

Biljke su savršen način osvježavanja prostora, a moderna ljuljačka savršen statement komad svake dnevne sobe. Ako ste mislili da je njezino mjesto samo na terasi ili u vrtu, varate se.

Foto: Emily Henderson/Luxe Walls

 

DIZAJNERSKI 2u1

Otomani su nekoć carevali dnevnim boravcima i salonima, no danas su rijetki gosti u ovim prostorijama. Ako želite imati originalan boravak i skloni ste eksperimentima, probajte s dva otomana. Napravite od njih kombinaciju za pamćenje. I donesite svome domu pravu dozu hedonizma.

 

Foto: Apartment Therapy

 

Komentari