LAST MINUTE DEKORACIJE: brze i jednostavne uskršnje ideje koje ćete moći sami izraditi

Volite izrađivati svojim rukama dekoracije za dom, ali ovog Uskrsa niste stigli posvetiti im se? Ne brinite, imamo super jednostavne ideje za vas za koje će vam trebati vrlo malo vremena, a osvježit će vaš dom i unijeti dašak prirode. A vi ćete uživati gledajući svojih ruku djelo!

 PUNJENA JAJA

Prva asocijacija na punjena jaja su većini nas na hladno predjelo. No, ispuhana jaja izvrsna su dekoracija. Ako otkrhnete njihov vrh mogu postati mini vaze za rezano cvijeće.

Potrebno je prvo napraviti male rupice na vrhu sirovog jajeta, obrnuti ga da te pustiti da iscuri sadržaj. Zatim lagano nožićem ili vilicom oslobodite gornji dio ljuske. Činite to lagano, kako se ne bi odlomilo više ljuske nego što ste planirali. Zatim nježno isperite ljusku jajeta i osušite. Sada je jaje spremno za dekoriranje – na vama je samo da se poigrate različitim cvjetovima.

GRAU_IST_ALLE_THEORIE

Ovakve dekoracije idealne su za uskršnji stol, ali i komode te klub stoliće. Mi vam predlažemo i zidnu dekoraciju s ovakvim mini vazama od ljuske jajeta. Na prazan okvir obložite ukrasnu traku i na nju običnim tekućim ljepilom naljepite jaja. Obložite jaja dodatno još jednom dekorativnom trakom, ali nemojte jako stezati kako ljuska ne bi napukla.

FOTO: GRAU_IST_ALLE_THEORIE

MIRISNI ZELENI VIJENAC

Ukrasni vijenci više nisu samo rezervirani za božićne blagdane. Neki ih vole uvijek, tijekom cijele godine, imati u svome domu, prilagođavajući ih aktualnoj sezoni.

Iznimka nije ni Uskrs. Okušajte se i vi u izradi vijenca koji će krasiti ulazna ili sobna vrata vašeg doma, luster u blagovaonici ili prozor. Za ovaj vijenac potrebne su vam samo maslinove grane i kolut od deblje žice ili gume. Ili, primjerice, kolut od slame, kakvi se obično koriste kao baza za božićne vijence.

Foto: @rusa.design

Oko koluta oblažite maslinove grančice – birajte one koje su tanje jer se lakše savijaju. Grane učvrstite tankom savitljivom žicom, koja se neće vidjeti od zelenih listića.

Uzmite ukrasnu traku po želji i objesite svoj vijenac na mjesto koje želite. Ovaj ispod izradila je @rusa.design za ured studija Mirjana Mikulec te je njime uljepšala prostor recepcije naše tvrtke.

 

Foto: @rusa.design

PRIRODNO CVIJEĆE U NEOBIČNOM ARANŽMANU

Dizajneri uvijek ističu kako je poželjno napuniti dom proljetnim cvijećem za vrijeme uskršnjih blagdana. Ono će biti najbolji dodatak uskršnjem dekoru. Narcisi, tulipani, zumbuli i mimoze pristajat će svakom domu i unijeti proljetno raspoloženje i svježinu.

Kombinirajte ih s drugim biljkama, a mi vam predlažemo da to budu sukulenti i mahovina, koji su trenutno vrlo popularni.

FOTO: ELLE DECORATION RUSSIA

Drugi prijedlog je cvjetni aranžman od jednostavnog cvijeća i grana kojeg možet staviti čak i posve neočekivano mjesto. Primjerice, na stolicu u kuhinji. Nabavite plitku plastičnu kutiju od neke ambalaže ili staru plastičnu teglu te stavite cvijeće u nju i ulijte vodu. Obložite teglu s cvijećem nekom tkaninom poput jute, a zatim i ogoljenim i rezanim granama, bez lišća.

I na koncu – obložite niskom trakom od tekstila te ukrasnim vrpcama donji dio dekoracije.

FOTO: ELLE DECORATION RUSSIA

JAJA U VUNI

Ako vam se čini odviše monotono i prejednostavno staviti u košaru jaja koja su obojana, odvojite nekoliko njih te ih obložite dodatnom dekoracijom. Kuhana ili ukrasna jaja jednostavno omotajte običnom ili svijetlom vunom ili debelim koncem u boji i dobit ćete prekrasan ukras u boho stilu. Da biste stvorili takav dekor, trebate samo vunu i ljepilo.

FOTO: HEALTHYWHITEHOME.COM

 

 

Komentari