DETALJI ZA MAKSIMALAN DOJAM: savjeti za brzinsko osvježenje interijera by Mirjana Mikulec

Želite li osvježiti svoj dom, a pri tome ne želite previše potrošiti, imamo nekoliko sjajnih savjeta kako da uz mala ulaganja možete postići maksimalan dojam.

 

Prije nego krenete s uređenjem, inspiraciju možete pronaći na našem InDizajn Youtube kanalu, kao i na Instagramu i Facebooku dok nam je poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec otkrila par svojih savjeta kojih bi se trebalo pridržavati kada krenete s osvježenjem interijera. Dajte priliku i svojoj kreativnosti da zasja jer tako ćete dati osobni pečat prostoru u kojem živite!


  1. POSPREMI, POČISTI, PREMIJESTI

Odvojite vremena za čišćenje jer ćete tako osloboditi prostor, riješiti se starih stvari koje skupljaju prašinu, a tko zna – možda i otkrijete neke stvari na koje ste zaboravili a možete ih iskoristiti i dati im novu ulogu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

  1. ODREDITE BUDGET i VRIJEME

Nakon čišćenja, važno je i odrediti budget s kojim raspolažete. Budite iskreni prema sebi i stavite na papir sve troškove. Osim toga, odredite prioritete i koju prostoriju u domu prvo želite osvježiti. Uz budget važno je odrediti i vremenski period u kojem želite sve napraviti. Uz glavne smjernice i uz dobro planiranje možete ostvarite cilj!

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

  1. RAZMJEŠTAJ U DOMU

Svatko od nas ima zalihe raznih sitnica u domu koje ne koristi ili ih ima spremljeno na dnu ormara ili u kutijama.

Novi pogled na dom možete postići i jednostavnim razmještajem – promijenite poziciju sofe, ubacite jastučiće u novim bojama, posložite nove vaze i svakako ubacite detalje poput svježeg cvijeća, mirisnih svijeća i omiljenih dekoracija.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

  1. NOVE BOJE

Novi sloj boje učinit će čuda! Ako imate više vremena, osvježite zidove u interijeru, pa makar i pobojati jedan zid u neku kontrastnu boju koja će potpuno promijeniti izgled sobe. Ako imate više vremena, možete pobojati i stolove, ormare, police…  malo je toga što ne možete obojiti tako da sve ovisi o vašem budgetu i vremenu kojim raspolažete 🙂

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

  1. DEKORACIJE

Ako želite ubaciti malo sjaja, ubacite metalik detalje. Zamijenite ručkice na kuhinjskim elementima u omiljenu metalik nijansu, dodajte novu vazu ili rasvjetu u bojama zlata, srebra, mjedi… Svi ti elementi dodat će na “skupoći” i eleganciji. Jednostavno, a itekako efektno! Možete ubaciti i metalik okvire za slike, kao i ogledalo kojim ćete onda zaokružiti cijelu priču.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Svi te male promjene itekako će vam dobro doći ako planirate iznajmiti ili prodati svoj stan ili kuću jer ćete podići vrijednost svoje nekretnine. Mirjana Mikulec i njezin tim to jako dobro znaju pa su već krenuli sa snimanjem prve sezone nove emisije “Tražimo dom s Mirjanom Mikulec” koja kreće s emitiranem na RTL-u ove jeseni.

Ako imate nekretninu za najam ili prodaju i želite podići njenu vrijednost, svaki savjet dobro dođe. Ako pak želite sudjelovati u snimanju nove emisije javite se na mail nekretnine@mmi.hr i stručnjaci za nekretnine će vam pomoći u tome.

Komentari