PRIJE I POSLIJE: temeljita adaptacija kupaonice inspirirane toplim i temperamentnim Meksikom

Bloger, fotograf i umjetnik Dabito nedavno je obnovio gostinjsku kupaonicu u svome domu. Neutralne nijanse sada su zamijenjene znatno toplijima i dinamičnijima. Pogledajte kako je tekao makeover!


Na blogu kojeg stvara fotograf i umjetnik Dabito otkrili smo sjajan makeover kupaonice koji će biti izvrstan poticaj svima koji žele adaptirati ili kreće od nule u uređenju najintimnije prostorije u domu.

Kako je sada u trendu narančasta, ali i svijetlo zelena – dvije boje koje dominiraju u ovoj kupaonici, projekt je i super ideja za sve koji vole da njihov dom bude atraktivan i ispunjen toplinom.

FOTO: OLDBRANDNEW.COM

Riječ je o gostinjskoj kupaonici od tri četvorna metra koju je vlasnik zatekao u stanu i koja izborom boja, kao i dizajnom ne djeluje nimalo atraktivno. Dabito je želio stvoriti znatno topliji i ugodniji prostor, a najveća inspiracija mi je bila putovanje u Meksiko, u kojima vlada šarenilo i toplina kada su interijeri u pitanju.

Priča o uređenju krenula je od odabira pločica. Vlasnik je odabrao dva modela keramike u dvije boje i malih dimenzija. Zagasite i svijetlije nijanse narančaste u kombinaciji sa svijetlo zelenom nijansom bio je priličan iskorak iz sive i bijele koje su do sada vladale kupaonicom.

FOTO: OLDBRANDNEW.COM

Tri nijanse narančaste složene u male kvadrate, kojima su obloženi zidovi stvaraju dinamiku i obogaćuju prostor te unose nevjerojatnu dozu topline. Zelena na podovima u obliku heksagona osvježava prostor i istovremeno ga smiruje.

Pored keramičkih pločica, koje su apsolutna zvijezda ove kupaonice, tijekom adaptacije mijenjano je i sve ostalo – od kade i umivaonika, do ormarića i školjke koji su sada zamijenili svoja mjesta.

FOTO: OLDBRANDNEW.COM

Umjesto zavjese, nova mini kada sada ima staklenu pregradu koja, budući da je prozirna, ne umanjuje prostor nego ga čini još većim. Dobra strana pregrade jest i da je sastavljena od dva krila koja su pomična što je čini vrlo praktičnim elementom. Ovako je i mogućnost špricanja tijekom tuširanja znatno manja.

FOTO: OLDBRANDNEW.COM

Ono što, pored keramike, kupaonicu čini posebnom su njezini zlatni detalji – na galanteriji, armaturama i rasvjeti. To podiže izgled prostora i daje mu dozu elegancije, inspirirane mid-century stilom.

 

FOTO: OLDBRANDNEW.COM

 

 

Komentari