ADAPTACIJA KUHINJE I DNEVNOG BORAVKA: pogledajte stanje prije i poslije i inspirirajte se

Mračni i staromodni dnevni prostor nije preuređivan već puno godina… Vlasnici su odlučili temeljito promijeniti izgled kuhinje, blagovanja i dnevnog boravka i dati mu moderno lice

 

 


Spremate se na renovaciju svoje dnevne zone ili je opremate od nule pa ste u potrazi za inspiracijom? Nudimo vam adaptaciju kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka u obiteljskoj kući, čije uređenje potpisuje Gonen Design.


KUHINJA

prije

Prije adaptacije kuhinja je bila povezana s ostatkom dnevne zone – boravkom u kojem je bilo blagovanje. No, kompletan prostor, unatoč povezanosti koja je funkcionalna i odgovara modernom načinu života, bio je mračan i staromodan. Starinski, masivan namještaj od drveta nije djelovao nimalo privlačno te su se vlasnici odlučili na adaptaciju.

Cilj je bio modernizirati prostor, učiniti ga znatno funkcionalnijim te ga povezati još više što je učinjeno rušenjem ostatka zidova s jedne i druge strane, koji su dijelili kuhinju od  boravka.

Foto: Gonen Design

 


poslije

Dizajneri su osmislili svijetao, otvoren kuhinjski prostor u kojem dominira bijela boja s crnim akcentima. Gornji elementi su izostavljeni kako bi više svjetlosti ušlo u prostor i došao do izražaja pogled koji se nudi kroz prozore.

Sve je začinjeno zelenilom koji je unio prirodu u interijer te ga osvježio.

Posebnost kuhinji daje moderna stropna rasvjeta te moderne metalne, crno obojene police. Šank i stolice s drvenim elementima utopljavaju prostor i  daju mu potrebnu atmosferu doma.

 

Foto: Gonen Design

DNEVNI BORAVAK

prije

I prostor dnevnog boravka, u čijem je sastavu i blagovaonski stol sa stolicama izgledao za zastario, bez topline, iako je imao nekoliko drvenih elemenata te detalja koji bi mogli pridonijeti tome.

Vlasnicima su se dosadašnji osnovni komadi namještaja – sjedeća garnitura, klub stolić i regal činili preglomaznim. Poželjeli su nešto modernije, što neće tako zagušiti prostor.

 

Foto: Gonen Design

 

poslije

Novi prozori s crnim okvirima definirali su cijeli prostor te unose znatno više svjetlosti jer su zavjese maknute sa strane te se po potrebi mogu navući.

Novi regal na tv zidu rađen je po mjeri te se sastoji od nekoliko elemenata različitih po boji i uzorcima. Tirkizna boja na namještaju, povezana s ukrasnim jastučićima osvježila je prostor, kao i obilje zelenila.

Foto: Gonen Design

Drveni elementi, kao i stup obložem opekom donijeli su toplinu u dnevni boravak u kojem prevladavaju neutralne nijanse sive s dodatkom crnih akcenata.

Foto: Gonen Design
Komentari