NOVA GODINA KOD KUĆE: sjajne ideje u zadnji tren za blagdanski stol

Odlučili ste u zadnji tren ipak ostati kod kuće i u toplini doma, u društvu obitelji  i prijatelja, dočekati 2023. godinu? Nudimo nekoliko ideja kako možete ukrasiti svečani stol!

 

 


Ako ove godine imate novogodišnju zabavu dočeka kod kuće, trebat će vam nekoliko jednostavnih recepata, puno pjenušca i naravno cool dekor! Dobro raspoloženje je naravno najbitnije, a njega stvaramo mi sami, naši gosti kao i dobra glazba te – svečani stol! Detalji su uvijek bitni, naročito kada su svečane prilike u pitanju!

Pomoći ćemo vam idejama za postavljanje novogodišnjeg stola koje bi vas mogle nadahnuti. Ovakav stol može biti dobra ideja za svečani ručak na Novu Godinu. Uživajte i inspirirajte se!

Foto: Martha Stewart

Kao što su crvena i zelena zaštitne boje božićnih blagdana, tako su crna i zlatna odnosno srebrna boje simboliziraju novogodišnje slavlje. One su osnova za silvestarski dekor, a mogu se nadopuniti raznim šarenim i svjetlucavim detaljima kako bi se stvorio prekrasan blagdanski ambijent.

Crna i zlatna su bezvremenske i šik a usto i vrlo kompatibilne te pomoću njih zapravo možete kreirati što god želite.

Foto: A Pretty Life in the Suburbs

Jedna od efektnih opcija, ako ste skloni manjim kontrastima i decentnoj dekoraciji te volite vintage atmosferu, jesu pastelne nijanse sive i ružičaste s cvjetnim dekorom koji unosi dozu nježnosti ali i romantike.

Ne zaboravite dodati malo sjaja u obliku školjica, ukrasnih traka te zlatne ili srebrne boje!

Foto: The Lovely Drawer

Možda ćete odabrati tradicionalnu crno-bijelu kombinaciju i dodati praznični ugođaj sjajnim, zlatnim, bakrenim ili srebrnim detaljima – svijećnjacima, ukrasima, vijencima… Dodajte zimzelene biljke da bi svečani stol bio življi ili dodajte (šarene) cvjetove kako biste ga istaknuli i osvježili.

Foto: Antonis Achileos

Modernija i pomalo mladenačka verzija blagdanskog stola, koji je u buffet verziji pa će se gosti sami posluživati narescima, kolačićima i grickalicama vrlo se brzo može urediti, dovoljno je samo nekoliko prigodnih detalja.

Foto: So Much Better With Age

 

Komentari