ELEGANCIJA U SPAVAĆOJ SOBI: evo kako je ostvariti i zadržati nenametljivost i modernost

Sviđa vam se elegancija u spavaćoj sobi, ali ne biste da ona nalikuje luksuznoj hotelskoj nego da bude u nekoj umjerenijoj varijanti? Pogledajte naše prijedloge modernih spavaćih soba u koje je unesena elegancija!

 


Elegancija je poželjna u interijerima ali uglavnom dolazi u kombinaciji s popularnim luksuzom. Iako luksuz koji podsjeća na hotelske sobe i apartmane ima veliki broj poklonika, neki bi ipak ostvarili eleganciju u jednostavnijoj verziji. To ćete najlakše postići tako da u prostor ubacujete neke elemente koji donose eleganciju.

U nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga modernih, ali i bezvremenskih spavaćih soba u kojima pažnju plijeni profinjena elegancija!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Tapecirani kreveti su totalni hit i izvrstan način kako unijeti eleganciju. Dozu elegancije povećavat ćete odnosno smanjivati odabirom tkanine. Što manje bogata i sjajna tkanina, to je elegancija prigušenija! Tapecirani komadi pružaju usto i dodatnu udobnost te vrlo moderan izgled prostora.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Pored tapeciranih kreveta, eleganciju možete postići i sjajnim površinama, ali suptilno ih dozirajući. Nude nijansama ružičaste dodajte zlatnu i dobit ćete profinjenu i nježnu, eleganciju!

Foto: Nicole Franzen

Zaobljeni oblici daju mekoću, ugodu i toplinu, a ako je riječ o tapeciranim krevetima ili uzglavljima stvorit ćete elegantan, senzualan i profinjene prostor, a uz to su moderniji nego ikad.

Foto: Nicole Franzen

Rasvjeta je jedan od elemenata kojim ćete podići svaki prostor, a ako je njihova površina sjajna ili ima zlatne, bakrene ili mjedene dijelove, dobit ćete i dašak elegancija.  Veliki hit su zidne svjetiljke, kao i visilice koje se spuštaju niz akcentni zid s obje strane kreveta.

Foto: Lumens

Razmislite o zavjesama, i to onim gustim i u nekoj neutralnoj boji – tako ćete doprinijeti eleganciji a ostati pomalo suzdržani, kao što treba u svakom modernom prostoru.

Foto: Montse Garriga / Pete Bermejo

Klupa presvučena baršunom bit će pun pogodak, naročito ako je prostorija u neutralnim svijetlim tonovima te se oslanja na princip ‘manje je više’.

Foto: Athena Calderone
Komentari