TAPECIRANI KREVET: evo kako odabrati pravi model za svoju spavaću sobu

Uz tapecirani krevet vežu se pojmovi luksuz i elegancija. Kako ga uklopiti u spavaću sobu, bez obzira na stil i na to je li riječ o roditeljskoj ili dječjoj, doznajte u nastavku teksta

 

 

 

Tapecirani kreveti u spavaćim sobama popularni su iz više razloga. Jedan od njih je svakako snažan vizualan dojam. Nadalje, moguće se prilagoditi i nestandardnim tlocrtima kakva su često u primjerice potkrovljima pa se uzglavlja mogu prilagoditi prostoru.

Osim toga, razni mehanizmi omogućavaju dodatno mjesto za skladištenje, pa je tako moguće napraviti ladicu ili podizni sistem.

U roditeljskoj spavaćoj sobi koju je uredio studio Mirjane Mikulec prema želji klijenata biran je jednostavan, ali i dalje vrlo atraktivan model. S obzirom na to da u ovoj sobi postoji dovoljno mjesta za skladištenje, nije bilo potrebe za onim ispod madraca.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

No, ako je vaša soba skromnije kvadrature, krevet s podiznim sistemom koji će stvoriti toliko potreban prostor – najbolja je opcija.

“Tapecirani kreveti, osim što su najbolji izbor za kreiranje jedinstvenog izgleda sobe, vrlo  su udobni i ostavljaju dojam topline pa su osim za roditeljske sobe odličan izbor i za one dječje. Osim toga, velik izbor boja i uzoraka, kao i različitih tkanina, omogućuju da se ostvare sve dječje zamisli”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Osim klasičnog uzglavlja, kod izrade kreveta po mjeri može se napraviti ono bočno, a upravo se za takvo odlučio tim Mirjane Mikulec pri uređenju dječje sobe. Budući da su vlasnici stana ljubitelji elegancije i jednostavnog dizajna, biran smo dječji krevet u sivoj boji, a kako bi bio dominantan komad, izbor je pao na tamniju nijansu.

Ako se odlučite za tapecirani krevet, preporučujemo da upravo on bude polazna točka uređenja spavaće sobe, osobito ako je u nekoj upečatljivoj boji poput smaragdno zelene ili, primjerice, crvene.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari