MAKEOVER KOD BRUNE I MARCELA: nova lođa postala je idealno mjesto za ugodne ljetne večeri

Bruna i Marcelo iz Siska odlučili su se na zajednički život. Cijela obitelj uključena je u renoviranje starog stana pa je Marcelova mama Maja odlučila prijaviti zapuštenu lođu na natječaj Iznenadi me. Imali su sreće i ekipa je stigla u pravi trenutak. Lijepo vrijeme bilo je idealno za radni dan na otvorenom.


Lođe i terase bi doista trebale biti mjesto ugode i odmora pa je i uređenje išlo u tom smjeru. Marcelov otac pomogao je u završnoj pripremi zidova kako bismo u šest sati uspjeli odraditi sve što smo zamislili. Trebalo je obojiti zidove, postaviti rasvjetu i trsku kojom se sakrio stari plastični krov, posaditi cvijeće i unijeti namještaj.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Za zidove je odabrana tamnija zemljana nijansa koja asocira na cappuccino, a odlično se stopila sa zelenom okolinom i odabranim namještajem. Ovdje je riječ o 8 kvadrata pa se vodilo računa o odabiru namještaja manjih dimenzija. Time je stvorena mogućnost uređenja dvije zone – jedne za sjedenje i druge s fotoljom za odmaranje.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

 


Što se zelenila tiče odabrane su dvije vrste leukotoja i rododendron.

Leukotoja je zimzelena biljka iz porodice vrijesova čiji listovi u jesen poprimaju tamnocrvenu boju. Grmolikog je rasta i cvate od travnja do lipnja. Otporna je na mraz i temperature do čak -20 stupnjeva.

Rododendron također dolazi iz porodice vrijesova i poznavatelji prepoznaju više od tisuću vrsta. Cvjetovi su izuzetno dekorativni i može ga se naći u nijansama crvene, ljubičaste, žute, narančaste i bijele pa je vrlo popularan. Ne voli sušu pa ga treba po potrebi zalijevati, pogotovo u ljetnom periodu. Idealan je za balkon jer je otporan na niske temperature.

FOTO: PEXELS/Siegfried Poepperl

Otvoreni pogled na park naglašen je prirodnim materijalima i zemljanim tonovima i sada lođa djeluje prozračno, ugodno i poziva na druženje što je i bio cilj. Bruninu reakciju otkrit ćete ako pogledate prilog!

Komentari