ZBOGOM DOTRAJALOM NAMJEŠTAJU: makeover neatraktivne spavaće sobe

Spavaće sobe nerijetko su one čiji izgled najviše zanemarujemo, pa s vremenom postanu bezlične i nimalo atraktivne. To se dogodilo i ovoj spavaćoj sobi..


Spavaća soba, čije ćemo vam preuređenje pokazati, nije mijenjana 20-ak godina. Kada je tim Mirjane Mikulec preuzeo projekt, osim zastarjelog izgleda, veliki problem predstavljao je dotrajali namještaj koji je narušavao cjelokupni dojam.

Nakon definiranja budžeta i dogovora s klijenticom oko smjera uređenja, dizajneričina ekipa se bacila na posao. Postojeća stolarija i podovi su zadržani.


“Nit vodilja u uređenju bila nam je jednostavnost, pa smo u tom smjeru i radili idejno rješenje. Budući da vlasnici nisu odobrili velike preinake što se tiče tlocrtnog rasporeda, novi smo namještaj rasporedili u zadanim gabaritima”, otkriva Mirjana Mikulec.

S obzirom da zbog kupaonice tlocrt nije pravilan, oko tog izbočenog dijela smjestili su se niski uski elementi napravljeni po mjeri. Ormar se smjestio u niši iza vrata, a ono što je ostalo bilo je više nego dovoljno za krevet oko kojeg se može nesmetano kretati.

“S obzirom na želje klijenata, najveću pažnju posvetili smo odabiru kreveta, budući da je on glavni komad namještaja u prostoru. Moj prijedlog je bilo tapecirano uzglavlje s tekstilom u nježnom tonu”, objašnjava dizajnerica.

Odabir uzglavlja je važan jer ono dominantno može definirati konačni izgled sobe. Bilo da se odlučite za ono koje ne izlazi izvan okvira kreveta ili pak veliko i upečatljivo, važno je razmišljate o finalnom izgledu i boje uskladite s ostatkom uređenja.

Također, uvijek je dobro razmišljati o dodatnom prostoru za pohranu, pa su kreveti s ladicama uvijek pametan odabir.

U ovom projektu odabrana je boxspring baza koja ima upravo to, a kombinirana je s uzglavljem Verona koje je jednostavnih linija što se odlično uklapa u preferirani stil klijentice.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Spoj udobnosti i jednostavnosti u ovoj smo sobi postigli jednostavnom bazom sobe, a izgled smo utoplili tapetom na zidu iza uzglavlja. Bijeli zidovi otvaraju prostor i čine ga prostranijim. Nježna boja tkanine kreveta zaokružila je izgled i sobi dala ono najpoželjnije, osjećaj udobnosti i ugode”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Ovo je primjer projekta u kojem smo samo dotjerali bazu, a novim namještajem prostoru dali novi izgled. Poštovali smo želju klijentice koja je željela jednostavni dizajn, ali zahvaljujući tapeti, materijalu kreveta ali i igri stolarskim stavkama prostor nije monoton, već vrlo ugodan2.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U video prilogu pogledajte kako je tekao kompletan makeover!

 

Komentari