ČETIRI KVADRATA: mala skladna blagovaonica uz ograničeni budžet

Blagovaonice su uglavnom manje površine, mjesto koje u modernim domovima spaja dnevni boravak i kuhinju. Evo kako se može urediti ovaj prostor da odiše stilom i funkcionalnošću!


Predstavljamo vam blagovaonicu koju je studio Mirjane Mikulec uredio za klijente, a riječ je o svega četiri kvadrata u koja smo trebao smjestiti blagovaonski stol i četiri stolca.

“Budući da je riječ o otvorenom prostoru bilo je nužno blagovaonicu povezati s dnevnim boravkom koji smo prvi uredili i u jednoj od prijašnjih epizoda vam ga i pokazali. “, navodi dizajnerica.

Namještaj za uređenje cijelog dnevnog prostora odabran je i naručen u Lesnini.

“S obzirom na to da je riječ o novogradnji dočekao nas je prazan prostor, a osluškujući želje klijenta stvorili smo lijep, skladan i ugodan interijer u kojem je i mala blagovaonica”, otkriva Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Što se tiče organizacije prostora blagovaonici je pripalo mjesto između dnevne sobe i kuhinje, a budući da je je dnevni prostor povezan s ulazim hodnikom, naglašen je crnom bojom koja se spušta na zid blagovaonice.

Budući da su klijenti mladi par uređenje je bilo ograničeno budžetom pa su se na zidovima koristile samo boje. Stoga se dizajnerica poigrala bojama i spojila dvije zone, blagovaonsku i dnevnu.

S obzirom na već spomenutu malu kvadratu blagovaonice, biran je manji okrugli stol i približen je zidu kako bi maksimalno olakšala komunikacija. Crrni elegantni stol sa zlatnim detaljima unio je dozu luksuza.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Stolce smo birali u dvije boje. Plavi su po želji klijenta i naglašavaju udobnost, dok su crni elegantni i minimalistički. Za razliku od suvremene i bogate rasvjete u dnevnom prostoru, za blagovaonicu smo birali onu jednostavnijeg izgleda”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari