Uređenje spavaće sobe: nježni tonovi i zidni ukrasi ostvaruju ugodnu atmosferu

Prostor od 11 četvornih metara u zagrebačkoj novogradnji studio Mirjane Mikulec pretvorio je u spavaću sobu povezanu s manjom prostorijom koja ima ulogu garderobe.

 


Pogledajte uređenje spavaće sobe u zagrebačkom stanu čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec.

“Jako sam se veselila ovom izazovu jer je klijentica željela nježne tonove, ugodnu atmosferu, velika je ljubiteljica zidnih ukrasa pa sam bila sigurna da ćemo se brzo dogovoriti oko finalnog rješenja”, otkriva Mirjana Mikulec.

Nakon izmjere, uslijedila je izrada tlocrtnog rješenja. Soba ima nešto više od 10 kvadrata, a kako je u produžetku planirana vlastita garderoba, od velikih komada namještaja u nju se smjestio samo krevet.

Master spavaća soba ima tripartitnu podjelu – spavaći, garderobni i kupaonski dio. Unutar sobe nalazi se kružna veza pa su tako sva tri dijela povezana. S obzirom na to da smo u ovoj situaciji imali luksuz da je garderoba velike kvadrature, spavaći dio je namijenjen isključivo spavanju pa smo tu smjestiti samo krevet i noćne ormariće”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Pri odabiru kreveta Mirjana se vodila željom klijentice da u sobi prevladavaju nježni tonovi.

“Jednostavnu bazu upotpunili smo bojom nenametljivim, ali teksturom bogatim uzglavljem. Ova nježna bež nijansa djeluje toplo i diskretno, a elegantno”, napominje dizajnerica.

Zidovi su ukrašeni štukaturama koje su im dodale dašak profinjenosti i elegancije. Zidni ukrasi savršeno se slažu s odabranom tapetom, koja uz to što nosi raskošnu notu, dodaje dubinu prostoriji i prvo je što vidite kada u nju uđete.

Za dodatnu dubinu, sa svake su strane postavljene gipsane ploče na koje je stavljen medijapan, a unutar njih onda ugrađena ambijentalna rasvjeta.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Tepisi i zavjese u nježnom tonu usklađeni su s onima na zidovima i na krevetu, a cijelu priču lijepo su zaokružili detalji, među kojima se posebno ističu visilice.

“Kada sam prvi put čula želje klijenata u smjeru raskošnog uzglavlja, bogate tapete i štukatura, zamislila sam luksuzan apartman nekog hotela. Te želje smo slijedili pazeći da ne odemo u smjeru kiča. U tome smo uspjeli, a što nam potvrđuje i zadovoljstvo vlasnice”, zaključuje dizajnerica.

 


Komentari