OVO JE VLADAVINA LAMINATA: saznajte sve prednosti najtraženije podne obloge

Laminat je postao najčešči odabir za podne obloge u interijerima, a za to postoji puno dobrih, kako funkcionalnih, tako i estetskih razloga. Saznajte sve njegove vrline i prednosti!

 


Uređenje interijera počinje od podova. Budući da je riječ o velikim površinama koje dominiraju u prostoru, podne obloge moraju zadovoljiti kriterij funkcionalnosti, ali jednako tako i estetike.

“Jedna od najpopularnijih vrsta podnih obloga svakako je laminatni pod. Danas na tržištu postoje različiti dekori – od onih modernog izgleda punog drva do onih skandinavski svijetlih i elegantnih koji se meni najviše sviđaju. O oblogama koje nudi Egger reći će nam nešto više naš stalni suradnik iz Elgrada Mladen Lovreković”,  otkriva Mirjana Mikulec.

Egger laminatni pod proizvodi se tako da bude otporan i robustan. Otporan je na abraziju i njegova površina godinama ostaje postojana na svjetlo. Bez problema se može postaviti na podno grijanje, a vlagootporan Aqua+ laminatni pod idealan je za vlažne uvjete”, objašnjava Mladen Lovreković.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Druga sve popularnija vrsta podova su tzv. Comfort podovi.

“Comfort podovi sastoje se od dva sloja pluta koji zadržavaju toplinu i prigušuju zvukove, a dolaze u različitim vrstama dekora. Značajke su lako održavanje i antibakterijska površina, koja je postojana na svjetlo čak i kada je izložena jakom UV svjetlu”, ističe naš sugovornik.

Elegantan dizajn i iznimna otpornost značajke su koje karakteriziraju novost u kolekciji podova, tzv. Design pod GreenTec.

“Ove podove odlikuje vlagootporna površina do 72 sata, neosjetljiva na mrlje koja može izdržati sva opterećenja svakodnevnog življenja, a integrirani sloj pluta prigušuje zvukove koraka. Riječ je o podnoj oblozi 100% bez PVC-a koja predstavlja održivu alternativu PVC podovima/vinilima”, ističe Lovreković.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ako niste sigurni koja bi boja pristajala vašem interijeru, postoji i aplikacija u koju je moguće učitati fotografiju vašeg interijera i na taj način vrlo jednostavno vizualizirati koji bi dekori u prostoru najbolje izgledali.

 

 

Komentari