PROČIŠĆENO I JEDNOSTAVNO: dnevni boravak za bračni par koji voli minimalizam

Dnevni boravci, uz to što trebaju biti udobni i topli, trebali bi biti i odraz našeg stila jer u njemu provodimo najviše vremena. Tim Mirjane Mikulec uredio je jedan takav dnevni boravak za mladi par.

 


Studio Mirjane Mikulec pobrinuo se za izgled dnevnog boravka mladog bračnog para. Kako vlasnici vole moderan i jednostavan izgled te minimalizam u svijetlim tonovima, dizajnerica je upravo zato izbjegavala korištenje boja.

“Vječnu svijetlo-tamnu eleganciju provukli smo kroz sve odabrane elemente. Prostorom tako dominiraju svijetli tonovi na većini namještaja kako bismo dobili pročišćen, moderan izgled”, ističe dizajnerica.

“Da bi dodatno naglasili crno-bijeli kontrast, odlučili smo se za staklene crne Schneider Electric okvire koji su se odlično uklopili”, dodaje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

S obzirom na to da su pozicija struje i televizora bili već definirani, dizajnerica je nije mijenjala već se prilagodila rasporedu. Tako se uz najdulji zid smjestio trosjed, a ispod TV-a bijela komoda koji su odabrani u Meblo Tradeu.

“Budući da su nam dva glavna elementa – trosjed i komoda bijela, manje komade, poput stolića, okvira i fotelje u pepita uzorku, birali smo u crnoj boji. Crno-bijeli kontrast na taj način provukli smo kroz cijeli prostor i postigli upravo ono što su vlasnici željeli – profinjen i pročišćen dnevni boravak bez suvišnih detalja”, objašnjava dizajnerica te dodaje:

“Ovo je najjednostavniji način za dobivanje ovakvog dojma jer je čist izgled najlakše postići odbacivanjem boje. Iako će neki reći da je ovakva kombinacija hladna i bez osobnosti, to nije tako. Toplinu prostoru daju bogati materijali korišteni na namještaju, ali i slike koje možete personalizirati. U ovom slučaju riječ je o slikama u privatnom vlasništvu koje smo slagali tako da tonovima odgovaraju paleti korištenoj u cijelom interijeru”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ovaj boravak pun je prirodnog svjetla. Budući da je riječ o prizemlju, zavjese su bile neizostavne, a uz to što su skrile prostor od pogleda, dale su i potrebnu toplinu. Birana je prozračna varijanta i na taj način se ipak ostavio pogled na šumu koja se nalazi uz kuću.

 

 

Komentari