OBNOVA ŠKOLSKOG PREDVORJA: učenici sada imaju ljepši i funkcionalniji prostor za druženje i učenje

Tim Mirjane Mikulec, u suradnji s Elgradom i Namještajem Deni, obnovio je predvorje Osnovne škole Dragutin Tadijanović u Petrinji i omogućio funkcionalniji i ugodniji prostor za učenike

 


Prošlo je gotovo godinu dana od razornog petrinjskog potresa, a stanovnicima tog grada svaka pomoć još uvijek je dobrodošla. U potresu su stradale i obrazovne ustanove pa su one manje oštećene prihvatile nove učenike.

Jedna od njih je i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića koja je ugostila jednu školu, a prostor koristi i Učiteljska akademija. Dio koji im je potrebno preurediti je predvorje u kojem učenici provode najviše slobodnog vremena, a za to se pobrinuo tim Mirjane Mikulec.

Foto: Marko Cindrić

“Kako bismo im omogućili kvalitetniji rad za vrijeme praznog sata ili čekanja nastave, zamijenili smo nepraktične stolove i klupe i napravili mjesta za sjedenje, kao i prikladna mjesta za pisanje zadaće i ponavljanje prije sata. Pri izvedbi nam je svojom donacijom pomogao Elgrad, koji se pobrinuo za materijal potreban za izradu, a ekipa ‘Namještaja Deni’ priskočila nam je u pomoć u izradi”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Foto: Marko Cindrić

Prije svega, bilo je potrebno skinuti stare i dotrajale panele, kako bi na njihovo mjesto došle nove klupe koje će učenicima služiti za odmor.

Birane su neutralne boje, a za zidnu oblogu odabran je drvni dekor dok je okvir i klupe u toupe nijansi.  U istom dekoru su i ploče stolova koji su smješteni na mjesta nekadašnjih klupa.

Foto: Marko Cindrić

Budući da se škola može pohvaliti mnogobrojnim uspjesima, osiguran je i ormarić za pehare koji će zamijeniti dosadašnji koji je bio premalen za sve trofeje. Kako izgleda regal s odličjima, možete vidjeti u video prilogu!

Foto: Marko Cindrić

“U ovom preuređenju sva pažnja bila je posvećena funkcionalnosti budući da se radi o školskom predvorju u kojem boravi mnogo učenika. Tako smo, zbog praktičnosti, zamijenili pozicije stolova i klupa. Klupe su sada smještene duž zida i okrenute su prema prozorima, dok su uz prozore postavljeni stolovi. Na taj način učenici će imati izvor prirodnog svjetla prilikom učenja i čitanja. Nadamo se da će sada učenici uživati u vremenu provedenom u auli škole”, otkriva dizajnerica.

 

 

Komentari