TEEN SOBA OD 9 KVADRATA: krevet podignut u visinu stvorio je prostor za odmor, druženje i dodatni ležaj

Kada je riječ o opremanju dječjih soba doista je potrebno iskoristiti svaki kvadrat. Treba voditi računa o prostoru za učenje, da ima dovoljno mjesta za spavanje te dio za odmor i igru odnosno druženje. Kako sve to staviti u devet kvadrata riješio je tim Mirjane Mikulec u novom izazovu

 

 

 

Vodeći se željama mlade vlasnice u sobi nema pastelnih tonova koje biste možda očekivali. Crno-bijela kombinaciju s par efektnih detalja pokazala se idealnom. Zbog ograničene kvadrature odluka je pala na ugradnju kreveta na kat odnosno podizanje kreveta u visinu i postavljanjem sofe u prostor ispod koja služi za odmaranje i čitanje. Namještaj po mjeri pruža puno mogućnosti za kreativno uređenje.

Kreveti na kat

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Kada želite maksimalno iskoristiti prostor kako bi djeca imala što više mjesta, preporučujemo da se odlučite upravo na ovakvo rješenje. Krevet na kat odlična je ideja iako je riječ o sobi u kojem će boraviti samo jedno dijete.  Kada se odlučite na njegovu izradu po mjeri moći ćete ubaciti još koje praktično rješenje kao što je to učinjeno ovdje.

Čvrste stepenice koje su ujedno i polica za odlaganje knjige još su jedan dokaz dobro iskorištenog prostora. Nacrti za ovako zamišljen namještaj poslani su u Elgrad gdje je izrađen i zanimljiv detalj – ime djevojčice čija se soba opremala. Budući da je riječ o tinejdžerici, prilikom biranja detalja vodilo se računa i o brzom odrastanju. Ovako uređena soba odgovarat će Niki i kada odraste.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Da bi prostor izgledao veći, postavljeno je i veliko ogledalo koje uvijek dobro dođe. Ogledala su u manjim sobama izuzetno dobar odabir. Ne morate se bojati njegove veličine. Što je prostorija manja, to će veliko ogledalo bolje izgledati.

Uz to, ovdje je elegantna nota postignuta vješalicama od mjedi koje mogu poslužiti za ostavljanje odjeće i torbi, ali i nakita, marama ili šešira. Kakvi su još detalji odabrani da bi ova tinejdžerica u potpunosti uživala pogledajte u videu.

Komentari