Kreveti na kat

U idealnim prilikama svako dijete imalo bi svoju sobu, a stanovi ne bi bili manji od 50 kvadrata. No današnji trend smanjenja životnih prostora stavlja pred nas zadatak da razmišljamo o optimalnom iskorištavaju svakog kutka prostora.

Kada govorimo o malim dječjim sobama, idealno, a često i nužno rješenje su kreveti na kat. Iako mnogi roditelji strahuju za sigurnost svojih najmlađih, danas su ovakvi kreveti sigurniji nego ikad, a izrađujete li ih po mjeri – i ljepši su nego ikad.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Ako je dječja soba malih dimenzija, a k tome još je i dijeli dvoje ili više mališana, krevet na kat nezaobilazna je opcija. No, ne treba na to gledati kao na prepreku. Upravo suprotno. Odlučite li se pritom i na izradu po mjeri, možete stvoriti doista originalan izgled prostorije u kojem će djeca uživati.

No, odlučite li se na izradu kreveta po mjeri, pripazite na materijale i okove te svakako birajte one najkvalitetnije. Detalji poput zavjese koju mladi stanari mogu navući za osjećaj intime uvijek je dobrodošao detalj, baš kao i police koje će zamijeniti noćne ormariće.

[

Samim time što se krevet ne nalazi na dnu, štedite veliku količinu prostora. To je u dječjim sobama itekako korisno s obzirom da djeca sobu koriste i za učenje, igru, spavanje, druženje s prijateljima i drugo.

Kreveti na kat dobar su izbor i kada djeca ne dijele sobu. Ispod povišenog kreveta može se smjestiti radni prostor, ormar ili kakav prostor za igru. Na koncu, važno je znati da manjak kvadrature ne mora biti ograničavajući faktor već poticaj na kreativnost

 

Komentari