Kako odabrati idealan madrac za vašeg mališana

 Investicija u kvalitetan dječji madrac zapravo je ulaganje u zdravlje vašeg mališana.

Kupujete li madrac za dijete, imajte u vidu kako će ono na njemu spavati od 10 do 12 sati dnevno. Važno je da dijete ima dobru podršku tijelu kada spava, kako bi se njegov kostur mogao pravilno formirati, ali i da tkanina ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na djetetovo zdravlje.

U Perfecta Dreamsu misle upravo na naše najmlađe i razvijaju asortiman specijaliziran upravo za njih. U nastavku saznajte zašto je izrazito važno djetetu osigurati kvalitetan dječji madrac i kako odabrati idealan za dijete. Neka se vaš mališan budi odmoran i veseo!

Dječji madraci razlikuju se od madraca za odrasle

Madraci za dječje krevetiće izrađuju se iz materijala koji se koriste i kod izrade madraca u dimenzijama za velike krevete, s razlikom u debljini jer težina djece ne zahtjeva veliku debljinu.

Ono u čemu se dječji madraci razlikuju najviše u odnosu na madrace za odrasle je – potpora. Roditelji često griješe kada djeci kupuju madrace namijenjene odraslima, jer su ti madraci izrađeni prema specifiičnim potrebama odrasle osobe, a ne djeteta. Madraci za odrasle su izrađeni u anatomskim zonama prilagodbi tijelu, jer odraslima treba nešto jača potpora u središnjem dijelu gdje smo obično teži i gdje je pritisak na madrac veći. Potpora u anatomskim zonama kod madraca za odrasle dobro funkcionira i zato jer odrasla osoba na krevetu leži uglavnom u istom položaju.

Dječji madraci trebaju biti jednozonski kako bi pružali optimalnu podršku

Dijete tijekom spavanja promijeni puno položaja i izvedba madraca u anatomskim zonama prilagodbi tijelu ne samo da nije potrebna, već bi bila i nepoželjna. Zato su madraci koji se izrađuju za dječje krevetiće uvijek jednozonski, što znači da u svakom svom dijelu pružaju jednaku potporu tijelu. Na taj način će omogućiti idealnu podršku dječjem tijelu, bez obzira u kojem položaju dijete spavalo. Optimalna podrška važna je pak za pravilan razvoj koštanog stupa. Vrstu madraca za dječji krevetić potrebno je izabrati prema podlozi.

Koju vrstu dječjeg madraca izabrati?

Ako je u krevetiću puna podloga na koju dolazi madrac, preporuka je Gita dječji madrac s oprugama, kako bi imao mogućnost dovoljnog prozračivanja.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

Ako je u krevetiću letvičasta podnica na koju će biti postavljen madrac, onda je sasvim svejedno koji tip madraca ćete odabrati, jer se na letvičastu podlogu mogu postaviti i madraci s oprugama i madraci od pjene i drugih materijala.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

Osim već spomenutog dječjeg madraca Gita sa oprugama, izrađuje se još i dječji madrac Nemo od PU pjene – za kojeg možemo reći da je jednostavna izvedba našeg popularnog Stella madraca, te dječji madrac Garfi – koji je izvedba od HR pjene, novija generacija pjena za izradu madraca.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

Pružite djeci miran san i sretno buđenje

Osluškujući tržište, Perfecta Dreams je za novu sezonu proljeća priredila poseban program namještaja za djecu i mlade. Riječ je o kolekciji SPOT, dizajnerskom namještaju koji je osmišljen kao izvor stalnog nadahnuća i kreativne igre.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

SPOT kolekcija nastala je kao inspiracija pokreta i vremena provedenog na igralištu, te samim ljuljačkama. Mobilnost i dinamičnost oblika podsjećaju na djetinjstvo te na igre poput igre skrivača i kazališta sjena. Namještaj koji inspirira djecu, oduševit će roditelje svojom funkcionalnošću – slobodnim prostorom ispod namještaja idealnim za kutije i rješenja za odlaganje, a kreveti na kat imaju skriveni ormar s dubokim ladicama. Namještaj ima pametna rješenja pomoću kojih klinci lako mogu organizirati svoje stvari, a vrlo lako im mogu biti na dohvat ruke.

Perfecta Dreams
Perfecta Dreams

Neka vaši klinci uživaju!

Više o asortimanu Perfecta Dreams saznajte na www.perfecta.hr ili posjetite prodajne salone.

PR članak

Komentari