Gostinjska soba u neutralnim tonovima: evo kako je možete razigrati upečatljivim detaljima

U stanu u novogradnji, čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec, nalazi se i gostinjska soba. Evo kako je teklo uređenje!

 


Klijentica je u ovoj sobi kojoj je namijenila ulogu gostinjske, željela kombinaciju neutralnih tonova, dovoljno prostora za skladištenje u vidu velikog ormara, kao i odvojen kutak za šminkanje i odlaganje manjih potrepština. Budući da su sivi tonovi sigurna, ali često dosadna kombinacija, poseban izazov dizajnerici Mirjani Mikulec i njezinu timu bilo je prostor oživjeti upečatljivim detaljima.

“Ormar koji smo dali izraditi po mjeri smjestili smo uz vrata duž cijelog zida. Na suprotni zid pozicionirali smo krevet i prostor za šminkanje pa smo tako dobili dovoljno mjesta za nesmetani prolazak oko kreveta kao i za pristup ormaru”, opisuje rspored u sobi dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Sa sivom ne možete pogriješiti, ali postoji opasnost da prostor u konačnici djeluje dosadno. Zato je jednostavnoj bazi pridruženo uzglavlje koje upečatljivim dizajnom ipak razbija monotoniju. Uz to,  dizajnerica se poigrala i detaljima poput tapete i zidnih ukrasa.

“Ako želite u svojoj sobi dašak elegancije, već je poznato da ćete to najbolje postići štukaturama. Izabrali smo one koje će se najbolje uklopiti u jednostavnost bijelih zidova. Tapeta u crno bijelim tonovima prostoru dodaje suvremenu notu, ali i dodatnu dubinu. Idealno se slaže s drvenom oblogom od MDF-a iznad kreveta koja djeluje kao prošireno uzglavlje i dodatno naglašava sam krevet”, otkriva dizajnerica.

Cjelokupan izgled sobe zaokružio je naravno krevet. Ističe se veličinom i zanimljivim uzglavljem zbog kojih dominira ovim prostorom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Odmah pored kreveta, u kutak za šminkanje, smješten je stol od kamene plohe s metalnim podnožjem i tapecirani stolac koji osim što je udoban, u ovoj kombinaciji izgleda vrlo efektno.

Okrugle visilice uz tepih, zavjese i ostale detalje razigravaju naizgled monoton prostor i čine ga skladnim, a upečatljivim. Priču su kao i uvijek zaokružile dekoracije

“Često vam znam reći da sivi tonovi najčešće nisu naš izbor nego želja klijenata. Vodili smo se željama klijentice, a neutralni tonovi u spavaćim sobama zapravo su poželjni jer djeluju umirujuće. Idejno rješenje slijedili smo gotovo u potpunosti, a meni se posebno sviđa kada soba dobije neki dodatni moment ženstvenosti kao što je u ovom slučaju prostor za šminkanje. Sve u svemu, ova soba je dokaz da igranje na sigurno ne mora nužno biti dosadno”, zaključuje dizajnerica.

Komentari