Dekorativne naljepnice – jeftin i popularan način ukrašavanja zidova

Ako nemate hrabrosti zidove obojati u jarke boje ili se pak svake nijanse brzo zasitite, dekorativne naljepnice pravi su izbor za vas. Decentne ili upadljive, jednostavne ili pak prava mala umjetnička djela – na vama je samo da odaberete motiv i površinu koju će naljepnice krasiti.


Zahvaljujući iznimnoj popularnosti, izbor dekorativnih naljepnica vrlo je širok i jednostavno se apliciraju. Birajte između stiliziranog cvijeća, zemljpisne karte, simpatičnih likova ili pak omiljenih i originalnih natpisa i citata. Ako ipak ne možete pronaći ono što ste zamislili, ništa zato – mogu se izraditi upravo prema vašim željama i dimenzijama zidova. Tako vaši mališani zasigurno neće ostati bez omiljenog crtanog junaka na zidu sobe dok strastveni filmofili mogu odabrati kultne filmske rečenice i motive, a svjetski putnici prepoznatljive simbole dalekih destinacija.

Projekt: Mirjana Mikulec Interijeri
Projekt: Mirjana Mikulec Interijeri

Dekorativne naljepnice jednostavno se nanose. Prije no što odvojite naljepnicu od zaštitne ljepljive folije, pobrinite se da površina na koju ćete je nanijeti nije prljava ili prašnjava. Odredite točnu poziciju gdje ćete je nanijeti i pripazite da ne stoji ukoso – ukoliko to ne želite. Foliju jednostavno odlijepite, a prozirnu zaštitu s naljepnicom prislonite uz zid i lagano tapkajte krpom kako bi se naljepnica primila za zid. Kada ste gotovi, pažljivo odvojite prozirnu foliju.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kada se naljepnice zasitite, jednostavno je možete skinuti, bez straha od oštećenih zidova. Suprotno uvriježenom mišljenju, naljepnice nisu rezervirane samo za zidove. Njima možete ukrasiti i površine kao što su fronte ormara, noćni ormarići ili pak prozorska stakla. Naljepnice će u tom slučaju imati i funkcionalnu ulogu skrivajući interijer od znatiželjnih pogleda.

FOTO: DARKO MIHALIĆ
FOTO: DARKO MIHALIĆ

Stoga, zjape li vaši zidovi prazni, razmislite što biste voljeli vidjeti na njima i krenite u potragu za idealnim naljepnicama koje će vašem domu dati dozu originalnosti.

Biste li ukrasili zidove dekorativnim naljepnicama? Recite nam u komentaru!

Komentari