Ostakljena terasa omogućava boravak u vanjskom prostoru cijelu godinu. Pogledajte njezin kompletan izgled!

Proljeće je već odavno stiglo pa su terase, balkoni i lođe dijelovi stana koje najčešće koristimo. Pružaju nam mir i prostor za opuštanje u vlastitom domu pa je dobro, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec, da se urede tako da se iskoristi njihov puni potencijal.

 


Ako još niste, vrijeme je da konačno uredite svoj vanjski prostor i da uživate u njemu tijekom idućih par mjeseci. Jedan od velikih trendova, ali i najboljih i najfunkcionalnijih vanjskih prostora je svako zimski vrt. Ovaj puta ćemo vam pokazati kako smo uredili jedan takav.

“U fazi u kojoj smo preuzeli ovaj projekt vlasnici su terasu već ostaklili pa je odluka pala na varijantu produženog dnevnog boravka jer se može koristiti tokom cijele godine. Terasa ima 10 kvadrata i klijentima smo predložili da se nju smjeste kutna garnitura i stolić. Iako je ostalo još prostora, smatrala sam da je bolje terasu ostaviti prohodnijom”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Nakon što su se klijenti bili složili s prijedlogom razmještaja elemenata na svojoj terasi odnosno zimskom vrtu, dizajnerica je u Meblo Tradeu izabrala i naručila konkretne komade koji su za nekoliko dana bili na adresi. U dogovoru s klijentima Mirjana Mikulec odlučila se za set koji uključuje kutnu garnituru i pomoćni stolić.

Nakon što je namještaj montiran, prostor je popunjen manjim komadima namještaja, dekoracijama i naravno, zelenilom koje je neizbježno u vanjskim prostorima.

“Iako je riječ o prostoru koji može biti u potpunosti zatvoren po želji, birali smo namještaj čija je konstrukcija otporna na vlagu, dugotrajna i izdržljiva. Osim toga, jedna od najvećih prednosti ove kutne garniture je to što je modularna, nasloni i rukonasloni mogu se zakačiti sa svih strana pa ako postoji potreba za drugačijim rasporednom mjesta za sjedenje, vrlo je lako prilagoditi”, ističe dizajnerica te otkriva kako joj se na garnituri najviše sviđa boja.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Birali smo pastelno ružičastu koja je naglasila neutralnu bazu i unijela malo raznolikosti, a ako klijenti s vremenom požele dodati još neke komade namještaja neće ih biti teško kombinirati s postojećima. Vlasnici se uskoro useljavaju i sigurna sam da će u ovom prostoru uživajući kako u druženjima, tako i u ispijanju prve jutarnje kave ili čitanja knjige”.

Pogledajte u video prilogu detaljnije kako izgleda ova predivna ostakljena terasa!

Komentari