Makeover dječje sobe: kako izvući maksimum s ograničenim budžetom

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec sa skromnim budžetom opremio sobu za malenog Rafaela iz Karlovca. Unatoč financijama, trebalo je osmisliti prostor koji će biti zanimljv i lijep, lepršav i prilagođen uzrastu djeteta te ga pratiti tijekom godina, bez velikih preinaka

 

Praznu sobu u domu mladoga para u Karlovcu, namijenjenu za djecu, trebalo je potpuno opremiti. Vlasnici su se u želji da osmisle sobu koja im je potrebna jer obitelj uskoro postaje bogatija za novog člana, pa u roditeljskoj spavaćoj sobi nema dovoljno mjesta, prijavili na nagradni natječaj ‘Iznenadi me’. Osvojeni budžet od 5000 kn bio je dovoljan da se soba od 16 četvornih metara opremi jednostavnim i povoljnim komadima namještaja koji su nedostajali te uredi lijepim i zanimljivim detaljima.

Nakon što je osmislio prostor koji sadrži tri zone – spavaću, za igranje te za spremanje stvari, tim Mirjane Mikulec odlučio je prije stavljanja namještaja, tepiha, zavjesa i detalja pobojati zidove na kreativan način. Pored kreativnog bojenja zidova, i to bojom po kojoj se može pisati, a zatim i brisati, aplicirane su i naljepnice s motivima aviona i oblaka, što je sobi dalo vedar i dinamičan štih. Naglasak u uređenju ove sobe, s obzirom na ograničen i ne baš velik budžet bio je upravo na zidovima – da se tako soba učini atraktivnom i zanimljivom i sakriju nedostaci.

Nakon boje postavljena je rasvjeta – centralni luster sa šarenim sjenilima podijeljen je na tri jedinice a zatim se prostor ispunio namještajem. Postojeća komoda i ormar su osvježeni novim ručkama, a nabavljen je još jedan ormar za garderobu, krevet te šator. Nove ručke iste su kao i one na novom ormaru, tako da izgledaju kao dio iste linije. Krevet za malenog Rafaela pruža mogućnost produžavanja, što je također vrlo praktično – novi ležaj ne mora se kupovati nekoliko idućih godina.

 

PRIJE

InDizajn

 

POSLIJE

InDizajn

 

InDizajn

 

InDizajn

 

Komentari