Mladenačka spavaća soba s radnim kutkom: maksimalno iskorišten prostor za sve potrebne sadržaje

Pri uređenju spavaćih soba, imperativ je udobnost. U tom smjeru potrebno je birati stil, ali i osnovne komade namještaja – ponajprije krevet. Pogledajte kako je spavaću sobu koja sadrži sve potrebno – prostor za odmor, odlaganje, ali i za rad

 

 

 

 

U stanu u novogradnji studio Mirjane Mikulec uredio je spavaći prostor od 13 kvadrata. U njemu se, prema zahtjevu klijentice trebao nalaziti i prostor za rad kao i dovoljno ormara i ladica za pohranu.

“S obzirom na zadani tlocrt, prostor smo maksimalno iskoristili. Smjestili smo sve elemente koje je klijentica željela, a opet u finalu dobili ugodnu i prozračnu spavaću sobu”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Studio Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Tlocrtni raspored nametnuo se sam po sebi. U dovoljno širok ulazni dio smješteni su ormari čime se savršeno iskoristio taj dio sobe, dok je ispod prozora cijelom dužinom osigurano dodatno mjesto za skladištenje, odnosno kozmetički stol koji može biti po potrebi i radni. Upravo zato je krevet smješten centralno prema prozoru.

“Budući da je klijentica željela da prevladavaju svijetli tonovi, sve stolarske elemente birali smo u bijeloj boji s detaljima u drvenom dekoru. Prostorom naravno dominira krevet. Odabrali smo nešto bogatije tapecirano uzglavlje no bili smo umjereni pri odabiru materijala kako bi u konačnici dobili suvremen mladenački izgled”, otkriva dizajnerica.

Studio Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Sam krevet dodatno je naglašen odabirom tapete, dok se detaljima poput rasvjete i noćnih stolića zaokružio izgled prostorije.

“Kada biramo neutralnu paletu tonova zadatak nam je izbjeći monotoniju i upravo zato važno je pomno odabrati detalje. Osim već spomenute tapete i visilica, ovdje smo to postigli crnim elementima kao što su okviri za slike, tepih i stolići”, ističe dizajnerica.

U ovoj sobi, upravo kao i u većini ovakvih prostora, centralni komad namještaja je krevet. On može dominirati prostorijom, ali i biti u potpunosti prilagođen cjelokupnom izgledu. Odaberete li tapeciranu varijantu kao što je ova iz tvrtke Modul, prostoru ćete dati potrebnu toplinu i dojam udobnosti.

 

 

 

Komentari