Spavaća soba u zelenim nijansama

Pogledajte kako smo osmislili i realizirali intimnu oazu bračnog para unatoč svim nedostacima i preprekama.

Jedna od glavnih prepreka bio je nosivi zid koji nismo smjeli rušiti, pa smo cjelokupni raspored i izgled sobe morali prilagoditi. Najvažniji zadatak je sobu funkcionalno osmisliti kako bi svi nedostaci bili prikriveni.

Nosivi zid nam se nalazio na prilično nezgodnom mjestu, ali to smo postavljanjem kreveta točno nasuprot. Zatim smo ga maskirali u TV jedinicu i komodu. Osmislili smo i puno spremišnog prostora koji se protežu od poda do stropa cijelom površinom jednog zida. Paletu boja koje smo odabrali kreće se od neutralnih sivih i bež pa sve do zelenih nijansi s mjedenim akcentima.
Kako bismo stvorili intiman i luksuzan dojam, odabrali smo bogate, teške materijale izražene teksture.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Dekorativnu rasvjetu u prostoriji čine visilice umjesto uobičajenih stolnih lampi. Kako bi sve odgovaralo zadanom koloritu, odabrali smo i sklopke i utičnice u zlatnoj nijansi.

Kako je jedan od imperativa pri osmišljavanju prostora bilo smjestiti što više ormara, odlučili smo se za provjerenu varijantu garderobnih ormara po mjeri u svjetlo sivoj boji. Da bi se prostor doista iskoristio do maksimuma, tu su i posebni mehanizmi unutar samih polica ormara.

Iako velika, spavaća je soba bila prilično izazovna zbog nosivog zida. Ipak, uspjeli smo manu pretvoriti u prednost i iskoristiti je na najbolji mogući način – kao komodu i TV jedinicu.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Spavaća soba pravi je dokaz da se gotovo svaki nedostatak može pretvoriti u prednost.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari