MAKEOVER SPAVAĆE SOBE: Vanja je svoju tamnu spavaću sobu transformirala u svijetlu i prozračnu oazu

Skoro rođenje drugog djeteta strastvenoj ljubiteljici interijera i pravoj DIY majstorici Vanji bilo je idealna prilika da promjeni izgled svoje spavaće sobe. Makeover je donio sasvim drugu stilsku priču….

 

 


Teško da biste mogli povezati stari i novi izgled Vanjine spavaće sobe koja je sada zasjala u svijetlim tonovima. Upravo je ovaj koloristički zaokret iz tamnih boja – sive, plave i crne u bež i bijelu ono što prije svega karakterizira ovaj makeover. A svijetle boje donijele su i stilsku promjenu, pa se sada spavaća soba više oslanja na skandinavski stil.

Kako je izgledala soba prije, možete provjeriti na linku ispod:

Djelomični makeover spavaće sobe: pogledajte kako je Vanja uredila zid iza kreveta te kutak za bebu

 

Foto: Privatni arhiv

Priča o novom izgledu spavaće sobe krenula je sasvim spontano, i to od dnevnog boravka. “Jednu staru komodu u dnevnoj sobi sam obojala u bež boju i tako sam krenula sa promjenom u cijeloj kući, pa tako i stigla i do spavaće sobe”, otkriva Vanja Maksimović iz Vukovara, inače vlasnica brenda Lima iza kojeg se kriju dekice, jastuci i ostala oprema za bebe.

U spavaćoj sobi je promijenjeno gotovo sve, a većinu radova obavila je Vanja koja obožava bojati, tapecirati, prekrajati i obnavljati stari namještaj.

Foto: Privatni arhiv

Prvo je obojala zidove do pola, a za prijelaz je stavila ukrasne lajsne od stiropora, poznate i kao štukature, koje su sada vrlo popularne u interijerima. Krevet je dobio novo, vrlo zanimljivo uzglavlje, zahvaljujući Vanjinim umijećima, mašti i kreativnosti.

“Napravila sam uzglavlje za krevet za koji sam koristila višak laminata. Njega sam obložila spužvom i tkaninom, od iza sam sve spojila s dvije letvice”, objašnjava Vanja. Sve dekore promijenila je u svjetliju boju, a iza tih kreacija također stoje njezine spretne ruke. Vanja je sama sašila prekrivače, jastučnice, podloge za bebu, posteljinu…

 

Foto: Privatni arhiv

 

Crni gobleni, zaštitni znak spavaće sobe, i dalje su ostali, samo ih je sada vlasnica djelomično prešpricala zlatnim sprejem i tako su dobili starinski izgled.

Prekrasan krevetić koji je imala u prvoj verziji sobe, a koji je inače pripadao njezinom ocu, Vanja planira vratiti u spavaću sobu, no prije toga planira ga prebojati i to u neku nježniju boju, jer nakon sina, u njihovu obitelj stiže, kako nam je otkrila – curica.

Foto: Privatni arhiv

“Pa eto, možda su i hormoni i to što nam stiže curica razlog tolike transformacije spavaće sobe”, zaključuje Vanja te dodaje kako se brzo navikla na novi izgled spavaonice.

“Navikavanje nije bilo potrebno, čak naprotiv, kada uđem u prostoriju sve je nekako svjetlije, čišće… Baš uživam ujutro nakon buđenja sve prozračiti i vratiti na svoje mjesto. Trenutno mi je ovakva draža”.

Komentari