Budite u trendu: unesite visilice u spavaću sobu umjesto lustera ili plafonijera

Nakon naših primjera spavaonica u kojemu su glavna rasvjeta visilice a ne lusteri ili pak plafonjere počet ćete ozbiljno razmišljati o ovoj vrsti rasvjetnih tijela u najmirnijem, ali i dizajnerski gledano, najzanemarenijem dijelu vašega doma

 

Traženje idealne rasvjete kao i drugih bitnih detalja koji naš životni prostor čine stilski osmišljenom cjelinom, ponekad je doista igra živaca u kojoj se traži strpljenje i koncentracija. Kada je spavaća soba u pitanju, tu ipak uložimo najmanje vremena za odabir rasvjetnih tijela.

 

ŠTEDE PROSTOR

Spavaonice su obično male, prekrcane krupnim komadima namještaja poput kreveta, ormara i komoda, tako da se gotovo pravilu odlučimo za plafonijeru eventualno luster. O dodatnoj rasvjeti poput zidne ili stolne lampe uglavnom ne razmišljamo, iako one čuda čine u prostoru jer imaju ne samo praktičnu nego i veliku estetsku ulogu. Rijetko kada da pomislimo na visilicu, što je donekle i logično budući da je naša percepcija ovog rasvjetnog tijela da visi iznad centralnog mjesta u prostoriji. U ovom slučaju je to krevet, pa nam ideja da imamo rasvjetno tijelo koje se spušta metar i više od stropa nije prihvatljiva. No, ako visilicu smjestite uza zid te se ona spušta sve do uzglavlja, onda ovo rasvjetno tijelo itekako ima smisla.

 

PRILAGODLJIVE SVAKOM STILU

Ovako su visilice, osim što su pravi hit i interijerima, i dobra zamjena za stolne lampe koje se nalaze na zidu ili noćnom ormariću te su idealno rješenje za male prostore. Mnogi naime nemaju mjesta ni za noćne ormariće. Druga dobra strana visilica jest što njezinu visinu možete podesiti, a njihovim instaliranjem nećete dodatno stvoriti dojam pretrpanosti.
Prilikom odabira pazite da se uklapaju materijalom, bojom i stilom u ostatak interijera. I veličinom, naravno. U svakom slučaju, visilice svojim izgledom ne smiju dominirati prostorijom, ali vam zato mogu biti veliki saveznici u uljepšavanju interijera.

Uvjerite se u to i usput inspirirajte našim prijedlozima!

 

Komentari