Spavaća soba s dodatnim spremištem. Pogledajte uređenje i inspirirajte se!

Spavaća soba je prostorija u kojoj se opuštamo i odmaramo pa je vrlo važno da je vizualno atraktivna, udobna, ali i funkcionalna. Bez obzira na njezinu veličinu, dodatni prostor za odlaganje  uvijek je dobrodošao, a najlakše ga je dobit ako birate krevet koji u sebi ima integriran spremnik.

 


Spavaća soba mjesto je koje želimo što bolje iskoristiti pa uvijek postoji potreba da i njoj postoji što više mjesta za odlaganje. Pored ormara, potrebno je osigurati i dodatne elemente, spremnike u koje ćemo odložiti posteljinu, odjeću, opremu za sport, skijanje, kofere… Postoji neko različitih vrsta spremnika. Koji je idealan za vas ovisi o tome za što ih koristite.

“Za one kojima mjesta za skladištenje nikad dosta, najbolja opcija je baza kreveta koja ima podnicu s podizačima i cijela baza kreveta zapravo je prazan prostor. Rekla bih da je skoro pa kao dodatni ormar. U nju zaista možete smjestiti jako puno stvari, pa čak i primjerice kovčege”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Screenshot InDizajn

Druga opcija, s gotovo jednako puno prostora za odlaganje je ona u kojoj se baza podiže bočno. Ovakva baza idealna je za uske prostore u koje je teško unijeti krevet jer dolazi u dva dijela. Često se kod useljenja upravo takve situacije previde i nastane problem pa je ovakav model kreveta jedan od rješenja.

I treća baza, ona koja u sebi sadrži integrirane ladice, idealna je za one koji imaju dovoljno prostora za skladištenje van kreveta, ili svakodnevno koriste spremnik za sitnice poput jastuka, dodatne posteljine, popluna i slično.

Ni jedna od njih ne utječe na vizualni izgled prostora ili kreveta, a svaka će stvoriti toliko željeni i potrebni prostor.

Screenshot InDizajn

Soba čije uređenje vam predstavljamo, ima 18 kvadrata, što je zapravo dosta za spavaću sobu. Tlocrtni raspored prilagođen je dvostrukim ulaznim vratima, vratima kupaonice s desne strane ulaza i prozorima na cijelom jednom zidu.

“Nakon što je klijentica odobrila tlocrtno rješenje, napravili smo i rendere. Predložili smo sobu u neutralnim tonovima kojom dominira udobni i elegantni krevet, fronte u svijetlo sivim tonovima, nekoliko manjih komada namještaja i tapetu koja će povezati sve nijanse u sobi. Uz nekoliko izmjena idejno rješenje je prihvaćeno i krenulo se na uređenje”, objašnjava dizajnerica.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Model naziva New York jedan je od prvih modela kreveta Prerfecta Dreamsa, a još uvijek je i jedan od najprodavanijih. Osim udobnosti, tome zasigurno pridonosi jednostavni i bezvremenski, a opet elegantni dizajn. Još jedna od prednosti i je i ta što možete birati između široke palete materijala pa se zaista može uklopiti u svako uređenje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Madrac s džepićastom jezgrom čini ga pravom oazom za odmor i opuštanje, a bogata tekstura tkanine i dizajn zvijezdom sobe.

“Ovaj model kreveta izvrsna je kombinacija boxspring kreveta i onog sa spremnikom. Budući da krevet nema okvira, možete si priuštiti veću dimenziju madraca, čak i u manjim sobama. Budući da smo kroz cijelu sobu provukli neutralne nijanse, važno je bilo birati teksture koje će unijeti dinamiku. Upravo zbog toga birali smo fronte s ručkicama i profilacijama  koje u prostor unose klasiku. S obzirom na veličinu sobe, imali smo dovoljno prostora da u kutak pored prostora smjestimo mali kutak za čitanje u kojem će klijennica zasigurno uživati, baš kao i u ostatku sobe”, zaključuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari