IDEJA ZA KREATIVAN VIKEND: izradite sami trendi stolić s keramičkim pločicama

Sezonu ‘uradi sam’ priloga u InDizajnu otvaram zanimljivim projektom pomoćnog stolića kojim ćete uz malo truda ukrasiti balkon, terasu ili kutak najdraže prostorije.

 


Pomoćni stolići sve su popularniji u interijerima. U malim dnevnim boravcima imaju ulogu glavnih klub stolića, a u onim većim se nerijetko nalaze kao dodatak uz fotelje ili sofe. Isto tako, pomoćni stolić idealan je za bilo koji kutak doma gdje može biti stalak za bilje, odlaganje stvari… stoga ga često nalazimo i u hodnicima i spavaćim sobama gdje je umjesto noćnog ormarića.

Naša suradnica Antonia provest će vas kroz korake kako izraditi stolić s keramičkim pločicama uz pomoć drvenih daski i štapova koji su poslužili kao baza za postolje.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

* Da bi stolić bio stabilniji, daske učvrstite vijcima.

* Sljedeći korak je nanošenje zaštitnog primera kako bi spriječili prodor vlage i moguća oštećenja drva.

* Tek nakon toga nanesite ljepilo preko površine stolića i ravnomjerno posložite pločice.

Bonus savjet: stolić možete obojiti ili jednostavno iskoristiti višak ljepila kako biste nakon sušenja dobili efektnu teksturu.

* Kada dođete do fugiranja, znači da je kraj blizu. Samo pripazite, kada miješate vodu s prahom za fugiranje, pazite da masa ne bude ni prerijetka, ni previše gusta.

Proces izrade pogledajte u našem videu!

Komentari