ODVAJANJE KUHINJE U OTVORENOM PROSTORU: evo kako je to učinio studio Mirjane Mikulec

Open space je popularni i najčešći koncept uređenja dnevne zone u interijerima. No, ponekad bismo ipak da kuhinja bude malo odvojena od ostatka prostora. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec riješio takav zahtjev klijenata!

 

 

 

Studio Mirjane Mikulec veliki je open space u obiteljskom stanu koji uređuje trebao osmisliti tako da zadovoljava sve funkcije dnevnog, blagovaonskog i kuhinjskog prostora, a kako su klijenti željeli vizualno odvojiti kuhinju, dizajneri su nastojali pronaći najbolje rješenje.

Prvi korak bio je osmišljavanje tlocrta kojim bi se zadovoljile želje klijenta i stvorio funkcionalan kuhinjski prostor u obliku slova U.

“U stanu od 73 kvadrata na budući prostor kuhinje koja će biti rađena po mjeri smo izdvojili šest kvadrata. S jedne strane postavit ćemo elemente skroz do stropa i tako ćemo odvojiti kuhinjski od dnevnog prostora, a ulazit će se sa strane hodnika”, objašnjava Mirjana Mikulec te dodaje:

“Osmislili smo način da odvojimo kuhinju, a da pri tome ne gubimo prostor. Ideja je na stražnju stranu ormara staviti tapetu i dobiti privid zidne pregrade. Elementima do stropa maksimalno će se iskoristiti prostor”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Kako su klijenti ljubitelji tamnijih nijansi, a cijeli stan je moderno i jednostavno koncipiran, za kuhinjske fronte odabran je dekor betona, koji je trenutno vrlo popularan. Tamno sivoj boji s uzorkom betona dodana je i svijetlo siva te laminam koji će biti radna ploha dok je sudoper u istom materijalu osigurao ujednačen izgled.

Odabran je laminam u bijeloj boji s obzirom na to da je kuhinja zatvorena i bez prirodnog svjetla. Ovako se prostor neće dodatno zatvoriti.

Kako je teklo opremanje cijele kuhinje, pogledajte u video prilogu!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

 

Komentari