Skladna kombinacija boja u dobro raspoređenom dnevnom boravku s blagovaonicom

Savjete pri opremanju svog prvog doma treba svaki mladi vlasnik. Tako je bilo ovaj put! Pomoć oko uređenja dnevnog boravka i blagovaonice poželjela je klijentica koja je nedavno uselila u novi stan i trebalo je svaki centimetar pametno iskoristiti. Kao što već znate, sam proces uređivanja često uključuje kompromise s obje strane, one dizajnerske, ali i vlasnika. U ovom slučaju svi su bili zadovoljni finalnim rješenjem

Riječ je o prostoru od 20 kvadrata, a tlocrtno gledano pozicije namještaja nametnule su se same. U dijelu pokraj kuhinje logična je bila pozicija za blagovaonski set, a u produžetku je opremljen dnevni boravak s udobnom kutnom garniturom prema kojoj je planiran ostatak opremanja. Bojom i stilom povezani su pomoćni stolići i polica, bas kao i garnitura i TV komoda. Suvremen i topao prostor postignut je kombinacijom metalnih elemenata i teksture drveta.

INDIZAJN

Baza uređenja je bila siva, a neutralni tonovi „razbijeni“ nijansom cigle. Budući da klijentica nije željela isključivo bijele zidove, postavljena je efektna tapeta i štukature u narančastoj boji koja je provučena i kroz blagovaonske stolce. Uz to, dio zida obojen je bež bojom čime je soba dobila na toplini. Prostor bez zavjesa jednostavno bi djelovao nedovršeno, a ovaj put one su dodatno naglašene i dekorima.

 


 

 

Komentari