VIŠE OD MJESTA ZA SAN: kopirajte ideju uređenja spavaće sobe iz koje nećete htjeti izaći

Poput kupaonica, i spavaće su sobe nadrasle svoju osnovnu funkciju. Tako su danas suvremene spavaće sobe više od mjesta gdje ćemo se dobro naspavati i u kojoj se nalaze samo krevet i garderobni ormar. Nudimo vam izvrsnu ideju za ‘spavaonicu novog doba’, kao i artikle kojima je možete kopirati!

 


Provesti u nekoj prostoriji doma trećinu svoga života nije malo, zar ne? Upravo toliko provedemo, izračunali su stručnjaci, u krevetu. No, u prostoriji u kojoj se on nalazi, spavaćoj sobi, provedemo i znatno više od toga. I to zahvaljujući suvremenom načinu života, u kojem spavaonica proširuje svoju osnovnu namjenu i postaje mjesto odmora, čitanja, vježbanja, učenja, rada…

Kako se uslijed pandemije ukazala potreba rada od kuće, mnogi su upravo u spavaćoj sobi osmislili takav prostor jer tamo mogu imati potreban mir i tišinu kako bi se lakše koncentrirali. Spavaća soba mjesto je u kojem možemo voditi opuštene i povjerljive telefonske razgovore te slušati omiljenu glazbu kao i gledati omiljene sadržaje na internetu i TV-u. Jednostavno – ona je kutak doma u kojem ćemo imati privatnost, mir i biti malo sami. A svatko to od nas treba, zar ne?

Pronašli smo spavaću sobu koja, pored udobnog ležaja, nudi i druge elemente te vam nudimo i artikle kojima možete kopirati njezin izgled. A prije toga, evo i nekoliko savjeta za namještanje spavaće sobe.

Foto: Canva

1. U namještanju svakako krenite od osnovnih elemenata – ležaja i ormara. Bilo bi dobro ormare, ili barem dio njih, smjestiti u hodnik ili dnevni boravak, kako biste dobili mjesta za stolić za šminkanje, koji će poslužiti i kao stol za hobby aktivnosti te radni kutak.

2. Nakon osnovnih elemenata, krenite na ‘sporedne’, imajući u vidu svoje potrebe. Spavaća soba može biti i mjesto gdje ćete odložiti knjige i dokumente. Ako je prostor mali, razmislite o polici koju ćete odići od poda, ili zidnoj polici. ‘Lebdećom’ policom stvorit ćete dojam prozračnosti, a zidnom policom ćete uštedjeti na dragocjenom prostoru.

3. Ako to kvadratura dopušta, svakako u uređenje uključite i komodu. Ona je element koji podiže prostor, a u nju stane znatno više stvari nego što biste na prvu mislili. Idealna je za pohranu posteljine, ručnika, donjeg rublja i modnih dodataka.

4. Pored osnovne, stropne, svakako razmislite i o pomoćnoj rasvjeti (zidna ili podna lampa, visilica kod uzglavlja) koja će biti dobar saveznik za čitanje i rad od kuće, no i stvaranje tople i ugodne atmosfere. Tepih će također doprinijeti takvom ugođaju.

5. Birajte smirujuće i opuštajuće boje – svijetla neutralna baza (bijela, bež, siva) je uvijek dobro rješenje, kao i pastelni i zemljani tonovi te naročito plava i zelena. No, uvijek dodajte i neki akcent u upečatljivoj boji, koji će spriječiti monotoniju.


 


1. Krevet Clever Decision, Meblo Trade, 4.105,00 kn

2. Tepih Aien, La Forma, Meblo Trade, 1.766,53 kn

3. Tabure Infinity, 50 Elements Grey, KARE Hrvatska, 2.719,00 kn

4. Fotelja Meghan, La Forma, Meblo Trade, 5.594,00 kn

5. Komoda Ravello 140, KARE Hrvatska, 7.809,00 kn

6. Poličar Lof Gold, KARE Hrvatska, 5.519,00 kn

7. Prekrivač Zdenka, Motivi, Meblo Trade, 229,00 kn

8. Podna lampa Salotto, Meblo Trade, 1.869,00 kn

9. Ukrasna Biljka Palm Tree, KARE Hrvatska, 2.259,00 kn

10. Lampa Monkey, KARE Hrvatska, 809,00 kn

 


PROMO

Komentari