S DAŠKOM INDUSTRIJSKOG STILA: spavaća soba koja je uspjela zadržati nježnost i udobnost

Pri uređenju spavaćih soba najvažnije je odabrati udoban ali i lijep krevet, a cjelokupno uređenje trebalo bi biti umirujuće. No, to ne znači da određenim pomacima ne možete unijeti stil koji vam se sviđa. Pogledajte kako urediti sobu koja odiše minimalizmom, elegancijom i industrijskim stilom

 

 

Studio Mirjane Mikulec nedavno je uredio prostrani trosobni stan u elitnom zagrebačkom kvartu, a danas vam pokazujemo kako je osmišljena jedna od dvije spavaće sobe. Priča je krenula od klijentovih želja te definiranja stila. Odluka je pala na minimalističku eleganciju, s dozom industrijskog stila.

“Iako je prvotna ideja bila puno jednostavnija, klijentu smo sugerirali nešto hrabriji pristup. Ideja mi je bila sobu opremiti s dozom industrijskog, a da prostor istovremeno ostane nježan i udoban“, otkriva dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec / Foto: Ivan Črepić

Prostorijom dominiraju neutralne svijetle nijanse s crnim akcentima. Uz spavaće prostore inače najčešće vežemo nježne boje, usklađene nijanse i stilove koji to objedinjuju. No, nije rijetkost da unošenjem jake boje ili upečatljivog stila zadržimo dojam udobnosti, a prostoru damo karakter. Upravo to postignuto je u ovoj spavaćoj sobi.

 

Projekt: Mirjana Mikulec / Foto: Ivan Črepić

Sljedeći korak bio je potraga za osnovnim komadom – krevetom. Odabran je ležaj jednostavnih linija i istaknutog uzglavlja u svijetloj nijansi. On je kombiniran s tapetom industrijskog stila, a dizajn je naglašen crnim i antracit elementima.

Kako je teklo opremanje ove prostorije te kako je osmišljen ormar u njoj, pogledajte u video prilogu!

Komentari