Maja i InDizajn iznenadili su novim dnevnim boravkom njezinu šogoricu

Drugi nagradni makeover u ovoj sezoni InDizajna je preuređenje dnevnog boravka koji je vapio za promjenom pa je tim Mirjane Mikulec trebao dobro zasukati rukave.


Među brojnim prijavama koje su uoči početka 25. sezone InDizajna stigle na nagradni natječaj Iznenadi me, bila je ona Majina koja je prijavila dnevni boravak svoje šogorice. Maja je željela iznenaditi šogoricu i uljepšati joj život novim izgledom boravka budući da najviše vremena provodi upravo u njemu.

Riječ je o starom dnevnom boravku u stanu kojeg je šogorica naslijedila i koji je vapio za barem osvježenjem. Ovako, sa starim namještajem i starom bojom na zidu nije djelovao nimalo atraktivno. Pred timom Mirjane Mikulec bilo je dosta posla s obzirom da se nagradni makeover Iznenadi me odvija unutar zadanog vremenskog roka od 8 sati.

InDizajn

Prvi potez bio pražnjenje dnevnog boravka od starih i nepotrebnih komada namještaja, osim TV jedinice koja će i ostati u prostoriji. Zatim se krenulo na osvježenje zidova novim slojem bijele.

Da bi baza u potpunosti bila spremna za završno preuređenje promijenjeni su utičnice i prekidači. Ovaj put dizajnerica se odlučila za bezvremenske bijele okvire, nježnih linija koji će se djelomično biti vrlo diskretni, dok će na jednom dijelu istaknuti upravo zbog bijele boje.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

Već je osvježenje zidova bijelom bojom velika promjena, no dizajnerica je odlučila napraviti još nešto na zidovima što će se istaknuti u prostoru. Tako je jedan dio zida obojan u zeleno, a isti ton odabran je za okvire za slike, policu ali i TV jedinicu koju je jedina zadržana od starog namještaja.

Nakon što su zidovi bili gotovi, sve je bilo spremno za nove komade namještaja. Od novog namještaja Mirjana je u Meblo Tradeu odabrala sofu, klub stolić, tepih, stolac i dekorativne detalje.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

” Kao što možete vidjeti, dnevni boravak je neprepoznatljiv nakon makeovera. Uz osnovne komade namještaja u crnoj boji, kombinirali smo zelenu i narančastu čime smo osvježili prostor. Korištenjem iste boje na svim elementima TV zida dobili smo monokromatski izgled koji je naglasio suvremeni dizajn”, zaključuje dizajnerica.

 

Pogledajte u video prilogu kako je tekao makeover korak po korak!

Komentari