Moderna kuhinja za mladi par: pogledajte kako je prostor osuvremenjen i otvoren prema blagovaonici

Bež nijanse imaju bezvremenski štih, a sada su u trendu (naročito sivo-bež) što interijere u kojima je prisutna čini idealnima da budu dugo atraktivni i privlačni. Inspirirajte se jednim takvim projektom studija Mirjane Mikulec.

 


Zadatak studija Mirjane Mikulec bio je preurediti i kuhinjski i blagovaonski prostor u trosobnom stanu za mladi par. Klijenti su željeli osuvremeniti izgled ali i otvoriti prostor. Da bi se to postiglo, zid prema toaletu se trebao pomaknuo i na taj način se dobilo dovoljno mjesta da kuhinju bude okrenuta prema blagovaonici. Prostor toaleta pritom nije izgubio funkciju i ostalo je dovoljno mjesta, dok je razlika u ovom dijelu, gdje su kuhinja i blagovaonica, biti itekako vidljiva.


POLUOTOK I ZASEBNA BLAGOVAONICA

Dizajnerica je sa svojom ekipom klijentu napravila nekoliko prijedloga od kojih su neki uključivali blagovaonicu u produžetku otoka, ali i kao zaseban dio. Na koncu su se odlučili za poluotok i zasebnu blagovaonicu i nakon definirane finalne verzije tlocrta krenulo se s definiranjem materijala.

Odabrana je oplemenjena ivericu za sve osim radne ploče koja je od Compact ploča. Budući da su vlasnici željeli neutralne tonove, za fronte ormarića predloženo je da to bude bež sa sivim pigmentom, a od istog materijala i dekora napravile su se letvice kao oblog šanka. Za završni dojam korišteni su crni detalji u vidu gola profila umjesto ručkica.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

DEKORIMA DO LUKSUZNOG IZGLEDA KUHINJE

“Osim dekora zahvaljujući kojima smo dobili luksuzni izgled kuhinje, pazili smo naravno da svaki dio bude u potpunosti funkcionalan, a opet usklađen sa željama klijenta. Visoki elementi koje smo ovdje uklopili jako su poželjni u kuhinjama jer omogućuju postavljanje pećnice u razini dohvata ruke bez saginjanja. Također, sve stvari koje se ne koriste svakodnevno mogu se sakriti od pogleda i kuhinja uvijek izgleda besprijekorno”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

OPLEMENJENA IVERICA I COMPACT PLOČA

“Dekori od oplemenjene iverice spadaju u cjenovno prihvatljivije varijante. Pored toga, dolaze u velikom broju dekora i imaju brojne mogućnosti primjene pa se od njih mogu napraviti vrlo zahtjevna rješenja koja djeluju čisto drugačije. Jedan od primjera je izrada vertikalnih letvica koje su sada često korištene u interijerima a da te letvice budu u istom dekoru kao što ostatak namještaja. A kada to obogatimo nekim detaljima poput crnih gola profila umjesto ručkica kuhinja doista dobiva puno na vrijednosti. Naročito ako sve to obogatimo Compact pločom koja spada u malo cjenovno viši rang. No, svojom kvalitetom – izdržljivošću, otpornošću, debljinom od 12 do 13 mm i svim ostalim svojstvima ovaj pločasti materijal opravdava cijenu”, otkrio nam je za kraj Mladen Lovreković iz Elgrada.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 Pogledajte u video prilogu kako je nastajala kuhinja!

Komentari