Kako smo inovativnim materijalima stvarali kuhinju bez prirodnog svjetla

Svjetla linijska kuhinja možda i je klasičan odabir, no to ne znači da i s njom ne možete eksperimentirati. Pogledajte kako je to učinio tim dizajnerice Mirjane Mikulec!

 

U ovom smo se projektu poigrali materijalima koje možemo koristiti kao zidnu oblogu, kuhinjske fronte ili pak radnu ploču. S obzirom da prostorija nema prirodnog izvora svjetla, odabrali smo svjetlu nijansu sive i boju drveta kao osnovne materijale, a osim primarne stropne svjetlosti, osigurali smo i LED rasvjetu unutar kuhinjskih elemenata.

Kako je riječ o stanu u novoj stambenoj stambenoj zgradi, u kuhinji su se već nalazile keramičke pločice na zidu. One su skrivene panelom izrađenim od istog materijala kao i radna ploča.

 

čččč
InDizajn

 

Cijela je kuhinja lišena ručkica. Donji elementi osmišljeni su s takozvanim C profilima, a fronte gornjih elemenata nešto su duže od samih korpusa kako bi se mogle otvarati. Kuhinja je izvedena je od samo dva materijala, a njihovim kombiniranjem stvorili smo toplu i zanimljivu kombinaciju. Kako bi, osim fronti, i radna površina bila čista i lišena nepotrebnih stvari, posegnuli smo za korištenjem izvlačnih utičnica.

Osnovna nit vodilja bila je jednostavnost kako bi sve bilo jednostavno i čisto. Ipak, monotoniju smo izbjegli korištenjem samoljepljivih vješalica u boji koje su uvijek dobrodošao i korisan detalj.

 

lpčllčl
InDizajn
Komentari