BRZI MAKEOVER: uređenje spavaće sobe u starogradskom zagrebačkom stanu

Prostrana soba od 25 kvadrata u starom građanskom stanu u Zagrebu nakon potresa je trebala preuređenje i to čim prije. Za to se pobrinuo tim Mirjane Mikulec –  pogledajte stanje prije i poslije u nastavku!

 

 


Nakon što je stradao u potresu, starogradski zagrebački stan vlasnici su sanirali, a tim Mirjane Mikulec uredio je sobu od 25 kvadrata. Budući da je soba dovoljno prostrana, mogao se bez teškoća ispuniti zahtjev klijenata za što više skladišnog  prostora.

Soba ima i jednu posebnost – budući da je riječ o starogradskom stanu, s kružnim konceptom prostorija, u njoj se nalaze dvoja vrata.

Foto: Marko Cindrić

Mirjana Mikulec je sve elemente odabrala u Lesnini te ih pozicionirala skladu s tlocrtom. Ideja je bila prostoru dati prizvuk skandinavskog stila pa je to bio jedan od kriterija za odabir. Stoga su birani neutralni tonovi i drvo. Tako je sav namještaj kombinacija bijelog i svijetlog drvnog dekora, a u istom tonu birana su i rasvjetna tijela.

“Klijenti su željeli zadržati postojeći krevet. Njegovu poziciju nismo mijenjali jer nam se na taj način jedini zid bez otvora ostao slobodan za pozicioniranje ormara. U sobu smo uklopili i radni kutak, koji se nalazi uz jednostruka vrata čime smo ga odvojili od spavaćeg dijela. Staru peć smo zadržali jer cijelom izgledu daje starozagrebački štih”, ističe dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

Odabrana su dva ormara s kliznim vratima koja su bojom usklađena s ostatkom uređenja. Uz krevet smo pozicionirali jednostavne noćne ormariće koji prate cjelokupno uređenje. Za radni kutak odabrali smo stol jednostavnih linija, a pridružili smo mu stolac koji nije tipičan radni model, ali se izgledom i udobnošću odlično uklopio.

“Prema želji klijenta, u dizajn smo uklopili postojeći krevet koji je postavio smjer uređenja. Pri odabiru namještaja vodili smo se prizvukom skandinavskog stila pa tako dominiraju svijetli, neutralni tonovi u kombinaciji s prirodnim materijalima. Visoki strop naglasili smo zastorima, a udobnost smo postigli tepisima koji su uvijek dobrodošli u spavaćim prostorima”, zaključuje dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

 

Komentari