MAKEOVER ZA PRIJATELJICU: pogledajte brzo preuređenje velike blagovaonice

Blagovaonica je uz kuhinju, srce svakog doma. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec u sklopu nagradnog natječaja Iznenadi me preuredio jednu blagovaonicu koju koristi velika obitelj

 

 

Preuređenje blagovaonice ne zahtijeva toliko puno vremena ni planiranja kao neke druge prostorije u domu, no nedostatak novca ili ideja često ostavlja ovaj dio interijera neuređenim. A kada je o preuređenju riječ, blagovaonica je obično onaj kutak koji je posljednji na listi prioriteta. Takav slučaj je i s blagovaonicom koja je osvojila nagradni makeover Iznenadi me.

 


PRIJE

Na natječaj je blagovaonicu prijavila prijateljica vlasnice, gledateljica Ana Marija. Željela je razveseliti svoju prijateljicu koja je bila nezadovoljna svojom neatraktivnom blagovaonicom, kao i glomaznim stolcima te dotrajalim stolom. Stoga se ona nije uklapala u ostatak dnevne zone koja je otvorenog koncepta.

Foto: Almmir Fakić

Stara blagovaonica nije imala ni tepih, a on je ipak vrlo praktičan s obzirom na namjenu prostora i činjenicu da je koristi veći broj osoba. Isto tako, tepih će unijeti toplinu u prostor.

Foto: Almmir Fakić

 

POSLIJE

Tim Mirjane Mikulec se nakon izmjere prostora uputio u Meblo Trade kako bi izabrao blagovaonski namještaj. A zatim je uslijedio brzi makeover koji je uključivao dekoraciju zidova, blagovaonski stol sa stolicama te tepih i nekoliko sitnih detalja.

Foto: Almmir Fakić

Novu blagovaonicu trebalo je opremiti kako bi se zadovoljile potrebe obitelji pa su stavljene, pored velikog stola, i osam stolica umjesto standardnih šest. Pored toga, uređenje je trebalo uskladiti s ostatkom dnevne zone. Stoga dominiraju neutralni tonovi bijele i crne s dodacima sivih akcenata. Također, novi elementi birani su i kako bi se u njih uklopila crna moderna visilica koju je vlasnica nedavno postavila iznad blagovaonskog stola.

 

U video prilogu pogledajte kako je teklo uređenje korak po korak!

Foto: Almmir Fakić

 

Komentari