MODERNI KONCEPT: funkcionalna kuhinja po mjeri s vitrinom i policom za knjige

Osim vizualnog dojma, pri uređenju kuhinje prioritet je i maksimalno iskorištavanje prostora, osobito ako je riječ, o manjoj kvadraturi. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec osmislio jednu takvu kuhinju i inspirirajte se!

 

 

 

Studio Mirjana Mikulec interijeri potpisuje projekt uređenja kuhinjskog prostora u stanu u novogradnji. Cilj je bio stvoriti modernu i funkcionalnu kuhinju po mjeri čime će se maksimalno iskoristiti prostor.

“U kuhinji površine 5 kvadrata i oblika slova U keramika je već postavljena i klijenti je nisu željeli mijenjati pa smo se prilagodili postojećoj situaciji. S jedne strane smjestili smo visoke elemente od poda do stropa, na drugoj smo stavili klasičnu kombinaciju visokih i niskih elemenata a na trećoj strani su samo niski elementi”, objašnjava koncept kuhinje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Pored glavnih zahtjeva, vlasnici su imali i još nekoliko: staklenu vitrinu i policu za knjige u sklopu kuhinje kako se ona tako otvorila više prema ostatku dnevnog prostora – blagovaonici i dnevnom boravku te smještanju pećnice u središnji dio visokih elemenata.

Za materijal je odabran iveral u sivoj i dekoru drveta, što čini sklad sa zidnim i podnim pločicama u uzorku betona i mramora.

“Budući da je kuhinja dio otvorenog prostora, bilo je nužno dekore uklopiti s ostatkom tonova koji se protežu prostorom. Kombinirali smo sivi i dekor drva, a s obzirom na želju klijenata da u prostor smjestimo staklenu vitrinu, uklopili smo onu  u tamnijoj boji koja se sjajno povezala s kuhinjskim aparatima i tako stvorila skladnu cjelinu”, ističe dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Poseban naglasak u kreiranju ove kuhinje stavljen je na organizaciju unutarnjeg prostora. Bilo je bitno što bolje iskoristiti svaki centimetra prostora ormarića i ladica, pogotovo nekih kutova koji su teško dostupni. Za to su upotrijebljeni izvlačni sistemi u nekoliko varijanti, a sve detaljno možete vidjeti u video prilogu!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari