Zastarjela blagovaonica postala je ugodan prostor za druženje i večere s prijateljima

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec u ograničenom vremenu i s ograničenim budžetom obnovio staru blagovaonicu mladoga para koja je vapila za promjenom

 


Na nagradni natječaj Iznenadi me, u kojem tim Mirjane Mikulec besplatno gledatljima dobitnicima preuređuje jednu prostoriju u domu, Barbara je prijavila staru blagovaonicu. Nakon što je osvojila nagradni natječaj, dizajnerica je sa svojom ekipom pokucala na vrata njezina doma u zagrebačkim Dugavama.

Barbarina zastarjela blagovaonica vapi za promjenom. Osim estetskog momenta, namještaj je dotrajao i novi je prijeko potreban.

Foto: Marko Cindrić

Preuređenje je krenulo od zidova – prvo su tonirani u svijetu i nježnu nijansu sive, a jaji bi se prostoru dao novi izgled, obojani su i vrata i dovratnici.

“Iako će neki reći da je siva boja sumorna i pomalo obična, ona je jako dobra baza jer se izgled prostora kasnije može mijenjati detaljima poput slika ili dekoracija. U ovom slučaju odluka je pala upravo na sivu jer na taj način nećemo uvjetovati stil uređenja ostatka stana”, ističe Mirjana Mikulec.

Kako bi se izbjegla monotonija na zidovima, poigrali smo se slikama čiji će motivi prelaziti na zid, što izgleda vrlo efektno. Ovo je odličan način da se prostor učini jedinstvenim i da se unese doza kreativnosti u njega.

Foto: Marko Cindrić

Kada su zidovi obnovljeni i dekorirani, vrijeme je za namještaj – blagovaoniski stol i stolice. Iznad stola je stavljena suvremena visilica koja je podigla izgled prostora.

“Što se tiče namještaja, suvremeni izgled postigli smo jednostavnim linijama i osnovnom paletom boja. Osim stola i stolaca, u prostor smo uklopili i konzolu, kao i stari tepih koji će, uz dekoracije, prostoriji dati osobnost”, zakljućuje za kraj dizajnerica.

A kako je Barbara reagirala na novi izgled blagovaonice te činjenicu da je tepih ostavljen u prostoru, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari