SNAŽAN VIZUALNI DOJAM VEĆ NA ULAZU: uređenje dva hodnika namještajem po mjeri

Ulazni prostori stanova i kuća često ostaju nedorečeni ili ih potpuno zatvorimo ormarima pa se dobije osjećaj tunela. Kako bismo vas inspirirali, pogledajte uređenje dvaju potpuno različitih tipova hodnika.

 

 

 

HODNIK PRVI: PRAKTIČNI TAMNOSIVI KUBUS

Cilj ovog uređenja bio je maksimalno iskoristiti prostor u kratkom, ali širokom hodniku, a pritom osigurati snažan vizualan dojam. Zahvaljujući pozicioniranju ormara po mjeri, dobiveno je mjesto za sjedenje i u potpunosti se iskoristio prostor. Kompaktan dizajn i ravne površine čine ga atraktivnim, a zatvoreni elementi ostavljaju dojam urednosti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Uređenje sa samog ulaza nastavljeno je i na dijelu hodnika koji vodi prema sobama pa je tako dobiven kubus u kojem su svi otvori, uključujući i vrata, obučeni u drvo. Na taj se način prostor razigrao, a kombinacija zatvorenih i otvorenih elemenata kao i dekora se pokazala vrlo efikasnom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kada je riječ o stilu i bojama, ulazni prostor usklađen je s ostatkom stana pa je kombiniran dekor drva i tamni sivi ton.


HODNIK DRUGI: NASLONJEN NA KUHINJSKE ELEMENTE

Još jedan hodnik koji je prema zamislima studija Mrijane Mikulec rađen po mjeri od Elgradova materijala bitno je drukčiji, i po stilskom izričaju i po samoj ideji. Elementi kuhinje ujedno tvore i pregradni zid.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kako bi se dobilo više skladišnog prostora u kuhinji, a ujedno vizualno malo zatvorio prostor na samom ulazu, leđa kuhinjskih elementa su s ove strane zatvorena panelom i nadopunjena ladicama po mjeri koje ujedno služe i kao polica za odlaganje sitnica pri ulasku u dom.

Kako ne sve ostalo na crnoj sivoj kombinaciji, drvenim letvicama unijela se toplina, razigran je ulazni dio i dobivena vizualna pregrada između hodnika i dnevnog prostora.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Element koji je podigao ovaj kut, svakako je lampa hrvatskog dizajna koja nije postavljena centralno kao što bi se očekivalo, te ogledalo i vješalica, čime je hodnik dobio sve što mu je potrebno da ispuni svoju funkciju.

 

Komentari